1. elokuuta 2015

EKA ELOKUUTA

Tervetuloa elokuu, mutta
"suvi vielä tenhonsa suo,
viel´ aurinko lempensä hehkuvan antaa,
ja aaltoin välkkyvä vuo
lyö riemuiten vasten kalliorantaa..."
(Juhani Siljo)

Näin on, elokuu ja jo hymyyn käypi bloggaajan suu. No, säätieteilijä ennustaa poutaa ja lämmintä, mutta ei ainakaan vielä mitään helteistä puhu. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun elokuussa elo on hikistä, aurinko kuumottaa ja lämpöä piisaa. Juuri eilen manasi golfaajaystäväni,  kuinka on vähiin jäänyt kolopallon pelaaminen. Jos on kentälle rohkeasti säätä uhmaten menty, niin on  tuulikin vienyt pallon raffiin, jonne se ei koskaan muuten joudu. Myönnän, ettei sää ole ulkolajeja tänä kesänä vielä suosinut. Tiedän kokemuksesta, mitä on märällä golfkentällä kävely sateessa tai heti sen jälkeen. Ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu.

Ja sitten taas minulta päin ihmettelyä. Englannin lapsiprinssi sai vaariltaan ylenpalttisen kalliin leikkimökin ja britit ovat käärmeissään. Mutta jos pappa ostikin mökin ikiomilla rahoillaan, eikä kajonnut kansan kukkaroon?  Vai onko se vaan ihan puhdasta kateutta, kun tavallisemmat lapset saavat tyytyä vaatimattomimpiin mökkeihin?  Kyllähän me kaikki kaikkialla tiedämme, että on eroja, on rahoja ja sitten ei ole rahoja tämmöiseen. Elämä nyt vaan menee sillä lailla. Minulla  ei ollut mitään leikkimökkiä lapsena, vaikka mamman ja papan mökin naapurin lapsilla oli. En muista edes kinunneeni moista. No, minä olenkin sitä ikäluokkaa, joka ei suinkaan aina saanut tahtomaansa, emmekä osanneet edes vaatia.


4 kommenttia:

 1. Elokuuta tässä tosiaan jo aloitellaan. Aika kuluu kyllä tosi nopeasti. Otin muuten taannoisen jouluvaroituksesi sittenkin vakavasti! Kävin tänään parilla kirpputorilla ja ostin aivan käyttämättömän, kauniin jouluisen kaitaliinan. Että tästä sekin sitten lähtee......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, onnea uudelle kaitaliinalle, sille jouluaiheiselle.

   Poista
 2. Suljin korvani jouluvaroitukselta, mutta ihanaa tämä kunnon syksy odottelu. :) Kunhan ei nyt mikään helleaalto enää iskisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara, lämpöaallosta puhuttu, korkeapaineesta puhuttu ja sitten on puhuttu, että viileä sää jatkuu. Jokainen kolea päivä on pois niistä mahdollisista hellepäivistä, joita me kumpikaan emme toivo.

   Poista