10. elokuuta 2015

KIIREISTÄ AIKAA

Tänään suihkuttajat. Huomenna puolisolta verikokeet. Ylihuomenna palveluseteliasiassa tutustumiskäynti. Torstaina tuuraaja. Perjantaina huilitaan. Hohhoijaa. Kiirusta pitää ja hellettä piisaa. Onneksi puoliso juo yllättävän paljon. Pyytää usein juotavaa päivän mittaan. Hyvä niin. Joskus on kiikutettu kuivuneena Haartmaniin. Nykyisin tuo Kotisairaala tipan kotiin ymmärtääkseni. Kyllä tämä tästä. Eikä helle voi ikuisesti jatkua näillä leveysasteilla.

Jälleen HS tänään  kertoo iäkkäiden ihmisten huonosta laitoshoidosta. Miksi meillä on näin? Jos omaiset eivät valvoisi, moni kuolisi ravinnon puutteeseen ja omaan ulostukseensa laitoksen vuoteessa. Mitähän tässäkin HS:n tapauksessa nyt syytetään? Kiirettäkö taas? Hoidettava oli laihtunut 15 kiloa muutamassa  kuukaudessa ja oli nälkiintynyt. Nyt sukulainen käy syöttämässä päivittäin ja valvomassa, että sairas saa edes perushoidon. Paino on noussut ja kunto kohentunut.

Sama HS vertaa Ruotsin ja Suomen sairaanhoitoa. Aikamoinen ero. Kuin toiselta planeetalta. Miksi heillä on hyvin ja potilasta kohdellaan arvokkaasti hänen tarpeensa huomioon ottaen?  Kun me matkitaan monessa asiassa Ruotsia, emmekö voisi matkia sairaanhoidossakin?

Mikä tämä taksimaailmaa kuohuttava Uber oikein on? Onneksi sen auto tilataan aivan jostain muualta kuin taksikeskuksesta. Olen käsittänyt, että Uberilla ei ole edes taksilupaa Suomessa, mutta niin sitä vaan asiakkaita kuskataan. Firma on joutunut monessa maassa lain hampaisiin ja on kielletty toimimasta. Suomen Taksiliitto ja taksinkuljettajat eivät hyvällä katso tämän kaltaista kilpailua. Minäkään en kyytiin menisi sen enempää kuin  kujilla asiakkaita vaanivien pimeitten taksien. kuljetettavaksi.

Mutta nyt minä kuljetan itseni päivän hommiin ja asennoidun suihkuttajien tuloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti