21. elokuuta 2015

PÄÄSTETÄÄNKÖ HELVETTI IRTI?

Kyselin tässä taannoin "mihin tämä kaikki johtaa" kirjoittaessani Eurooppaan suuntautuvasta massiivisesta turvapaikan hakijoiden määrästä, pakolaisista ja maahanmuuttajista. Johtaa nyt lähitulevaisuudessa siihen, että Suomi vastaanottaa 15 000 turvapaikanhakijaa. Olen edelleen sitä mieltä, että nyt viimeistään pitäisi alkaa miettiä, mitä tehdään niiden maiden omalla kamaralla, josta nämä ihmiset ovat joutuneet lähtemään, eikä vain huolestua, mihin ja miten Euroopan maat pystyvät heidät sijoittamaan.

Katsellessani uutiskuvia Välimerellä seilaavista veneistä, veneissä olijat ovat suurimmaksi osaksi nuoria miehiä. Miksi he eivät jää tappelemaan olemassaolostaan maahansa, oikeuksista saada elää kotonaan? Puolustamaan isänmaataan, sukuaan, perhettään? Ymmärrän toki joillakin olevan aivan rehelliset syyt lähtemiseensä. Kidutusta, vainoa, uhkailua? Minulle on syntynyt kuitenkin epämiellyttävä kuva pakoon luikkimisesta. Voi olla että olen väärässä ja jos, pyydän anteeksi ajatustani.

En yhtään ihmettele sitä pientä katkeruutta, joka meissä suomalaisissa syntyy kuullessamme ja lukiessamme kaikista niistä etuisuuksista, mitä maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikan hakijat saavat Suomelta. Tosin se kuva saattaa olla hiukan ylimitoitettua, koska ei se aivan luksuselämää näissä vastaanottokodeissa kuitenkaan ole. Myöhemmin ainakin osalle heistä osoitetaan kunnon asunto ja saavat myös taloudellista tukea kuin myös muita etuisuuksia. Euroopan maiden kapasiteetti ei rajattomasti tule kestämään tätä kaikkea, ja sitten on helvetti irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti