25. elokuuta 2015

NUO IHANAT PILVET

Peter Falk (1927-2011) näytteli komisario Columboa tv:n rikossarjassa. Falkilla oli oikeassa silmässä lasisilmä. Eräs ystäväni kerran kysyi, onko myös Columbolla lasisilmä? Minä olen sitä miettinyt. Naiselle tuskin tulisi koskaan tämmöinen mieleen. Ystäväni onkin mies.

Olen tykännyt tästä Columbosta, joka kulki aina paremmat päivänsä nähneessä popliinitakissa, ajoi ikivanhaa autoa, eikä hänellä ollut kai etunimeä. Hänenkin harmaat aivosolunsa työskentelivät ahkerasti kuten Hercule Poirotillakin. Heillä ei kai muuta yhteistä sitten ollutkaan. Herkullisia hahmoja molemmat.

Eilen suihkuttajat, joista toinen ammattitaitoinen, vaikka olikin kuulemma harjoittelija. Puoliso oli yhteistyöhaluinen, josta olin hyvin ylpeä. Minä sain vaihdettua vuodevaatteet ja vuoteeseen kipattiin puhtoinen kaveri. Lounas oli tuntuvasti myöhässä, kun pesijöillä ei ole koskaan tiettyä aikaa, vaan se on laveasti 10-15. Annoin pienen voileivän, että jaksoi odottaa. Aamiainen oli tietysti syöty. Tänään on lepopäivä. Huomenna saan Herkun tilauksen ja torstaina tuuraajapäivä. Silloin on jo viileämpää, tiesi meteorologi.

Tänään kun heräsin, näin makuuhuoneen ikkunasta taivaalla ihanaa harmautta, kattavaa harmautta. Pilviä. Aurinkoa ei missään. Tuota suurta keltaista palloa, jota ilman emme eläisi, mutta joka paahteellaan tekee olon tukalaksi. Heräsin yöllä kroppa hiessä, avasin parvekkeen oven. Lämmintä kuin etelän yössä. Eikö enää vilpoisia öitäkään? Se muuttuu, tiedän, ja tunsin oloni huomattavasti paremmaksi. Suljin oven ja join keittiössä lasillisen vettä, kömmin takaisin vuoteeseen.2 kommenttia:

 1. Columbo! =) Olisikin kiva katsella muutama jakso, ihan muistin virkistämiseksi. Btw, tästä tuli mieleen Ironside?! Ja monta muuta vanhaa sarjaa ja ohjelmaa...
  Tänä aamunakin on vielä trooppinen keli, mutta toivottavasti se vähän helpottuu.
  Jaksamista ja lokoisaa päivää teille molemmille - hellikööt Herkun tilaukset mieltä ja kieltä tänään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara, muistan Ironsiden minäkin. Jotkut vanhat rikossarjat peittoavat mennen tullen monet nykyiset.

   Tilaan Herkusta siksi, kun en enää saa raahattua rollaattorinkaan päällä painavimpia. Puoliso juo litroittain mehukeittoja ja nekin ovat raskaita. Onneksi on tämmöinen palvelu kaltaisilleni vaivaisille. Tänään tosiaankin luppopäivä, huomenna muuta.

   Poista