4. heinäkuuta 2015

HELLETTÄ PIISAA

Kaksikymmentä astetta plussaa  ja kello vasta kahdeksan aamulla. Lapissa varoitetaan hallasta. Meni se eilinen päivä kutakuinkin, vaikka oli kuuma. Puolisoon ei suuremmin vaikuta. No, tuuletin käy makuuhuoneessa ja kun aurinko kääntyy, niin viilenee oitis. Lämpö lisääntyy pihan puoleisissa huoneissa.

Tein fysioterapeutin kanssa sopimuksen toisesta 10 kerran jaksosta. Ensi viikosta aletaan käydä kaksi kertaa viikossa. On se yhtä sättimistä ja huutoa puolison puolelta, kun hän hellävaroen  jalkoja ojentelee, hieroo ja miellyttävällä äänellä juttelee. Hoidon loppupuolella puoliso rauhoittuu. Olisi hieno homma, jos saataisiin jalat semmoiseen kuntoon, että voisi seistä hetken ja saisin hänet ilman nosturia pyörätuoliin. Tämä fysioterapeutti on meille oikea taivaan lahja, ammattitaitoinen, potilaan lihakset ja  luut tunteva. Olen vuosien aikana tavannut muunkinlaisia. Yksityispuolelta ei meillä ennen ole oltu. Osan Kela korvaa, mutta summaan nähden korvaus on kovin pieni.

Kuuntelen äänikirjaa Matti Rämön polkupyörämatkasta Istanbuliin. Täytyy olla jollakin tapaa vähän hullu ryhtyäkseen tämmöiseen tuhansien kilometrien ja viikkojen polkemiseen. Nyt häneltä varastettiin pyörä. Aikaa meni, kun uusi trimmattiin sopivaksi ja ajettiin "sisään". Sataa tai paistaa, ei kun tietä eteen päin, ylämäkiä ja laskuja, huonoja tien pintoja, tärinää ja ohi ajavien autojen jälkeensä jättämien pölypilvien nielemistä. Mutta kun teltta illalla on suojaiseen paikkaan pystytetty, on aika nauttia hienosta auringonlaskusta, kuunnella öisiä ääniä, kunnes uni matkalaisen saavuttaa. Himalajalle Rämö on haaveillut vielä lähtevänsä. Siitäkin sitten aikanaan kirja toisten jatkoksi.

Juttelin eilen puhelimessa. Suurin aika meni säästä keskustelemiseen. No, se on yleismaailmallinen ja neutraali aihe, ei aiheuta suuria tunteita, ei kiihota, ei anna aihetta erimielisyyteen. Rouva oli ollut asioilla ja Itäkeskuksen ilmastointilaite epäkunnossa. Ei herkkua pasteerailla ostoksia tekemässä. Siitä on pitkä aika, kun olen Itiksessä ollut. Ennen tuli laajemmin liikuttua, kun oli auto ja puoliso terve. No, en minä kaipaa ostoskeskuksia. Stockmannissa aivan tarpeeksi. Sinne taas ensi viikolla ja nyt poikkeuksellisesti jo keskiviikkona. Kesä tuo muutoksia tuuraajien työlistoihin.


4 kommenttia:

 1. laitoin viestiä tuonne jonnekin kaukaiseen postaukseen.
  Laita meileiä
  annicatervonen@hotmail.com
  ja laitan kutsun tuonne Kehräsaareen. Pitäisin sinut mukana, jos vain huolit tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintti. Olen laittanut sähköpostia sinulle, kuten puhe oli.

   Poista
 2. Huomenta... Täällä lauantai oli vielä helteisempi, alkoi jo ottaa hermoille. Onneksi tuuletin tekee töitä mukisematta ja hanassa riittää vettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara, tänään tuntuu viileämmältä. Menen haistelemaan, kun on roskiskeikka myöhemmin. Huomenta sinullekin.

   Poista