27. heinäkuuta 2015

KUURTANES-TERVEISET

Sain mieluisan puhelun kaukaa eteläiseltä Pohjanmaalta, Kuortaneelta (kuortanelaisittain Kuurtanes). Olin sinne soittanut, mutta en saanut vastausta. Nyt tuli sitten vastasoitto. Juteltiin, juteltiin ja juteltiin. Vanhoja asioita, uusia asioita, pitäjän kuulumisia, yleisiä asioita, muisteltiin vuosikymmenten takaisia, Helsinkiäkään unohtamatta, maahanmuuttajista puhuttiin, kaikesta. Pitkä oli puhelu, mutta emme ole muutamaan vuoteen olleetkaan yhteydessä. Tuli monta asiaa mieleen, kun vietin koululomia ja muita lomia Kuortaneella, tuli mieleen lavatanssit jenkkoineen ja kokkoillat,  hiekkaranta, heinäladot ja lehmät, ahomansikat heinänkorressa. Tuli mieleen eräs Jaska ja kuunsilta järvellä. Huokaisin ja palasin tälle vuosituhannelle. Puolisolle iltapäiväateria.

Eilen oli koko päivä hiljaiseloa, edes blogiin en piipahtanut. Tavanomaiset puuhasin, ruoan laitoin, roskat vein.  Hissun kissun päivää vietin. Talossakin hiljaista. O on jo ilmeisesti muuttanut. Ketään perheestä en ole enää nähnyt, valoja ei ole, parvekkeen verhot poissa. Hyvä naapuri lähti.

Eikä sitä kovaa sadetta ainakaan meidän nurkilla näkynyt. Satoi kyllä, mutta sillä lailla kesäisen vienosti ja suurempia ropisematta. Tuulikin enemmän leppeää. Niin että se siitä epätavallisesta myrskystä. Odotin hienoa luonnon näytelmää. Tuumin istumista parvekkeella.

Tänään päästyäni suihkuttajista eroon, teen Herkkuun tilauksen. Säästän itseäni torstain raahaamiselta, vaikka aina rollaattoriin jotain tulee. Pankkiinkin pitäisi päästä ja saada valmiiksi Italian kirje, ennen kuin taas asiat vanhenevat. Kuinkahan monta kirjettä olen aloittanut ja pois pyyhkinyt? Ei tunnu mitään tulevan. Olen lukossa. Säppi sen oven päällä, jonka takana on tarinoinnin taito. 

Ai niin, aion mennä torstaina kirjakauppaan ja ostaa pari kirjaa. Ajatus on alkaa taas lukea. Yhtä hyvin, kun istuksin tv:n ääressä, voisin senkin ajan hyödyntää jopa sivistävästi. Olen jo kauan tätä harkinnut ja sehän on silloin jo melkein puoliksi tehty. Tuumasta toimeen ja  Bonnierin kirjakauppaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti