3. heinäkuuta 2015

MANSIKOITA, MUSTIKOITA, VADELMIA...

Nyt on hedelmiä ja marjoja riittävästi moneksi päiväksi kuin myös jääkaapin täydennystä.  Sain tuulettimenkin ja Expert otti mukisematta vanhat vastaan. Säälihän se oli jättää ne sinne, kun toimivat, mutta kun en saanut siipiä puhdistetuksi. Nyt ilmaa heilutellaan mukavasti ja sehän tavallaan viilentää. Täksi päiväksi luvattu eilistäkin lämpimämpää ja minä kapinoin. Missä ovat ne ihanat viileät kesät, kun kaikki paleltiin?

Fysioterapeutti  siirsi tämän aamuista aikaa tunnilla eteen päin. Oikeastaan ihan hyvä, ei mene hosumiseksi. Aamiaisen saa syöttää rauhassa ja muutkin järjestelyt hissun kissun. Inhoan liiallista kiirehtimistä asiassa kuin asiassa. Onnekseni olen aamuvirkkua sorttia ja jos tehtävät vaativat, herään ja nousen vaikka viideltä.

Jalkahoitajaa jahkailen puolisolle. On jo nimikin tiedossa, vaan en ole soittanut ja pyytänyt vielä. Ihanaa, kun on tämmöistä kotipalvelua: hiusten leikkaamista, vaikka parran ajoa ja jalkahoitoa. Ja kyllä kai tänä päivänä myös manikyristin saisi. On tässä nykyajassa hyvätkin puolet.

Eilen kävi Kotisairaalan hoitaja tarkistamassa puolison kyljessä olevaa haavapainaumaa (makuuhaava), vaihtoi siteen ja antoi tarvikkeita. Saan taas soittaa, jos huolestun. On se siunattu asia tämä Kotisairaala, kun kysymyksessä on vuodepotilas. Ennen retuutin puolison pyörätuolissa lääkäriin ja hoitoihin. Nythän se ei enää edes onnistuisi. Miten ne vuodepotilaat, jotka eivät ole kotisairaalahoidon piirissä, pärjäävät?

Idästä päin on ärähdetty oikein Putinin äänellä. EU:n asettamassa matkustuskiellossa olevaa  duuman jäsentä ei päästetä Helsingin Etyj-kokoukseen. Naapurimaa suuttui. Ei kivoja otsikoita eilen iltapäivälehtien lööpeissä. Minulta meinasi mennä kirsikoiden  ostohalut. Tästä tulikin mieleeni, että nuorempana kykenin sylkemään kirsikan kiven aika pitkälle auton avonaisesta ikkunasta. Nyttemmin kerään siististi kasaan ja panen biojätteisiin. Kotona olisikin paha syljeskellä.

Nyt aamupuuhiin. Osa jo tehty. Hyvää hellepäivää.2 kommenttia:

  1. Ihanan kesäinen tunnelma välittyy kirjoituksestasi. Hyvää kesää sinulle ja miehellesi. Teepä jotain repäisevää, syjeskele kirsikankivet vaikka ikkunastasi!!! Näin voit muistella menneitä - ja olisi tulevaisuudessa taas uutta muisteltavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Anonyymi, Ei taida enää taito riittää kirsikan kivien syljeskelyyn. Pitää keksiä fiinimpää muisteltavaa. Hyvää viikonloppua.

      Poista