25. heinäkuuta 2015

EI ENÄÄ TERAPIAA

Kotisairaala soitti, että jonkunlainen lähete puolison fysioterapiaan tulee, mutta Kela päättää, tuleeko heiltä korvausta. Minä taas olen päättänyt, että toista 10 kerran sarjaa ei tule. Puoliso ahdistuu ja huutaa kurkku suorana "ei saa, ei saa".Totta, että ottaa polviin kipeää, mutta iso osa käytöksestä on puhdasta kiukkua, kun ei halua alistua toimenpiteisiin. En ole hänelle tai fysioterapeutille kertonut. Meillähän on vielä yksi kerta. Harmillista jättää kesken. Mutta ei täällä liioin olla kidutuspenkissä.

Yhdysvaltain väistyvä Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ihmettelee meidän oviaukkojen leveyttä. Niitä pitää kaventaa! Mitenkäs sitten, jos asuntoon muuttaa henkilö, joka käyttää apuvälineitä, esimerkiksi pyörätuolia liikkuessaan, pääsee ovista? Tilataanko puuseppä aina paikalle kulloisenkin tarpeen mukaan? Sen ymmärrän, että suurlähettilästä on vaivannut Kauppatorin kojujen värien sekamelska ja hänestä olisi tyylikkäämpää, jos kaikilla olisi oranssin värinen katos. Tähän voisin vaikka yhtyä. Toisaalta taas torielämä on torielämää kaikkine vivahteineen, vaikka siellä ei enää näykään pradajerskattaria. Me kuulemme vielä tästä värikkäästä amerikkalaisesta. Hän jää töihin Suomeen ja on hankkinut asunnon "liian" leveillä oviaukoilla.

Viikonlopun myrsky laantunee tuuliksi ja sateiksi. Tämä huomenna kuulemma. Tänään vielä kesäseesteistä ja jopa paistetta. Marjanpoimijat saattavat saada niskaansa vettä sen lisäksi, että mökkiläiset heittävät raivot käsistä päässyttä jokamiehen oikeutta vastaan. Poimijat kun riipivät mustikat aivan pihapiiristä veisaamatta viis säännöistä. Jos me lakia noudattavat suomalaiset keräisimme itse metsistä marjat, emme tarvitsisi ulkopuolisia poimijoita. Heille työ kelpaa. Ennen muinoin noukimme itse. Hyödynsimme luonnon antimet itseämme varten sekä kaupallisiin tarkoituksiin. Olisimme hämmästyksestä lentäneet pyllyllemme, jos joku olisi ehdottanut, että Siamista asti tultaisiin keräilemään.

Tänään tavanomaista lakanapyykkiä koneeseen ja jos viitsisin ajaa puolison leuan alta sinne kasvaneet pitkät haituvat, sekin olisi hyvä asia. Niihin ei enää tepsi tavallinen partakone. Hiukset eivät ole vielä niin kasvaneet, että kotiin tilaisin tukan leikkaajan. Hän ajaa myös parran ja leuan alustan. Nykyaika osin niin helppoa. Kaupassa valmista ruokaa, Tukholmasta ei tarvitse käydä ostamassa eksoottisia hedelmiä, leipomot leipovat herkkuja ja thaimaalaiset keräävät meille marjat, hoidot saa kotiin, eikä elokuviin tarvitse lähteä, kun leffat pullahtavat televisiosta. Mikäs ihmisen on ollessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti