9. heinäkuuta 2015

DONALD GOULDIN ELÄMÄN MUUTOS

Päivän toimet aloitettu ja tässä istun taas tietokone ja kahvimuki kumppaneinani. Ihana viileys käy yhä ylitsemme. Tänään mahdollisesti saamme vaippalähetyksen tai sitten emme. Ai niin, laskuhan meillä jo on.

Olen ihastunut, etten sanoisi iki-ihastunut. Olen aina vierastanut rokkibändejä, mutta nyt on otettava lusikka kauniiseen käteen. Satuin katsomaan videon, kun amerikkalainen koditon Donald Gould soitti pianolla Styx-bändin jäsenen, Dennis de Young, sävellyksen  Come Sail Away (1977). Kuuntelin ja katselin videon moneen kertaan ja iloitsin siitä, kun tämän kodittoman kaverin elämä muuttui ja videota on katseltu ympäri maailman. Donald on käynyt parturissa, ottanut poikaansa 15 vuoden tauon jälkeen yhteyttä, saanut kodin ja elämän jälleen hymyilemään. Ja vain siksi, että hän sattui istahtamaan kadulla olevan pianon ääreen ja päästi ilmoille loistavaa musiikkia Floridan Sarasota´ssa.

Äitini pakotti minut pianotunneille. Minut pantiin myös balettikouluun. Kumpikaan ei luonnistunut. Pianoa ei meillä kotona ollut, mutta oli vanha urkuharmooni. Tämä tietysti omalla vaatimattomalla tavallaan innosti äitiäni toimimaan. Äiti pettyi suhteeni ja sekä pianonsoiton opettaja että balettikoulun madame ilmoittivat, että minun alani on muualla. Itse olin helpottunut, kun pianovirtuoosin ja primaballerinan urat jäivät toteutumatta. Mutta Vuorisolan tanssikoulussa opin tanssimaan valssia! Surkeista pianotunneistani huolimatta pidän pianomusiikista ja minulla on cd-levyjä, joita kuuntelen. Harmoonin olen myynyt jo ajat sitten ja se pääsi pappismiehen kotiin, jossa sillä säestetään virsiä.

2 kommenttia:

  1. Koulussa oli "laulutunneilla" pakko opetella soittamaan myös harmoonia. Ihan kamalaa... Olisin halunnut kitaran, mutta ei ollut varaa. Kun sen itse myöhemmin ostin, ei ollut taitoja *heh*. :) Minä pidän monenlaisesta musiikista, klassiselta puolelta erityisesti cembalo istrumenttina viehättää korvaa ja mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Polgara. Pitihän minun kaivaa Ulrica-cd ja kuunnella mm. cembalomusiikkia Sinun innoittamanasi. Ei hullumpata!

      Poista