3. kesäkuuta 2015

SADETTA PIDELLESSÄ

Odotellaan parturia. Puoliso ainakin nyt myötämielinen toimenpiteelle, mutta...  Nosturilla kammetaan mies pyörätuoliin, muuten ei hiusten leikkaaminen eikä parranajo suju. Minähän saan hänen poskensa sileiksi, mutta sitten on ne leuan alla kasvavat pitkät karvat. Yritetty on vaahdolla ja höylällä, mutta potilaan tuntien...

Eilen haavahoitaja sai siteen paikoilleen, kun minä pitelin vastaan pyristelevää potilasta jotakuinkin aisoissa. Puolittain makasin päällä kuunnellen ärräpäitä ja muuta sopimatonta. Enää ei hoitaja tule, ennen kuin verikokeet ottamaan ensi viikolla ja samalla vilkaisee jo siinä vaiheessa minun uusimani siteen haavapainauman päällä. Alamme olla omillamme. No, soittaa aina voi, sanoi hoitaja.

Tuulee niin maan perusteellisesti ja semmoista säätä sateen myötä luvattiinkin. Minähän tykkään. Sitä suren, että mahdollinen muuttolintukato Suomessa kolean toukokuun takia. Olen aina ihmetellyt, mistä ihmeestä linnut jossain tuhannen kilometrin päässä tietävät meidän säätilasta? Tuskin tiedustelijatkaan haisteltuaan täällä ilmoja, lentävät takaisin matkojen päähän kavereille kertomaan. Luonto on mystiikkaa täynnä.

C soitti ja kuulemma tahtoo "paremmalla ajalla" tietää, miten meni fokuskeskustelu viime viikolla. C kuuluu niihin ihmisiin, joka laukoo mitä-kuuluu-kysymyksen ja sitten kertoo sutjakkaasti heti perään omat kuulumisensa. No, se keskustelu lähinnä koski minua ja muita omaishoitajia, eikä C:llä ole oikein käsitystä, mitä on omaishoitajuus kaikkinensa. Se kun on muutakin kuin nenän pyyhkimistä.

Tänään minulla lonkka vihoittelee. Otin jo kipupillerit ja toivon parasta. Tämä kun on semmoista, että laistaa töistään ei voi, vaikka tilanne niin vaatisi. Joskus on työlästä aamulla nousta vuoteesta, pitää sängyn reunalla huilia ja vetää henkeä, hamuilla jalkaan tossuja ja sängystä kiinni pidellen ryömiä rollaattorin kahvoihin. Ja jos on joku tulossa, kuten tänään, on askareista selviydyttävä tavallista nopsemmin. Viime aikoina onkin kiirettä pitänyt. Tästä  onkin nyt vääntäydyttävä suihkuun ja pantava jotain asiallista vaatetta päälle.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti karvaajayhteistyö toimii!
  Minä muuten pidän tällaisesta kelistä, ainakin vaihteeksi. Sopii ilmeisesti mielentilaan ;)
  Voi näitä aamuja! Jaksuja ja toimivia lääkityksiä sinne - ehkä huomenna on jo vähän parempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimi se, Polgara. Puoliso tuntui suorastaan nauttivan. Ja tänään oli todellakin parempi, kun pakotin olemaan. Hommat hoidettava, kun leikkiin olen ryhtynyt. Kiitos myötätunnosta.

   Poista