24. kesäkuuta 2015

ERÄS PROBLEEMA

Huomenna on tuuraajapäivä. Menen Expertiltä ostamaan toisen tuulettimen ja heitän kahdella vanhalla vesilintua. Kysymys vain, että miten ja minne, kun sähkövempaimia ei saa talon jätelaatikoihin panna, eikä minulla ole autoa, jolla ajelisin viemään asianomaiseen paikkaan, enkä voi pyytää ystäviäkään sitä tekemään, kun paikat eivät ole lähellä sen enempää minua kuin ystäviäni. Nytkin on roskisvajassa pari pölyimuria ja yksi mikroaaltouuni sekä rikkinäinen konttorituoli odottamassa ties mitä.  Kun muutetaan, siivotaan ja huomataan jättää jälkeen epäkelpoa ja aikansa elänyttä tavaraa. Joku ne joskus vie pois, tämä on varma asia. Lasku tulee taloyhtiölle, jonka se perii tavalla tai toisella asukkailta. Mikäänhän ei ole ilmaista.

Niin, että mihin minä ne poisheitettävät tuulettimet sitten panen? Syksypimeiden tullen menen kaivamaan pihan nurmikkoon kuopan ja hautaan sinne? Tai ujutan muinanaisina mustaan jätesäkkiin ja pudotan vähin äänin jätelaatikkoon? Tai panen seinään kiinni saamaan sähköä ja annan roskisvajan tuulettua? Ne nimittäin toimivat, mutta minä en saa avattua ja siipiä puhdistettua. Ovat paksun pölyn peitossa. Avaamiseen tarvitaan työkalu, jota minulla ei ole. Elämä on niin kovaa. No, olisihan toinenkin ehkä avittava naapurismies. J-P. Jos kysäisisin häneltä, onko työkalua antaa lainaksi tai avaisi vaikka siinä ovenraossa. Minäpä mietin, ennen kuin teen ratkaisun.

Olen joskus vuosia sitten rakentanut muutamasta talon herraihmisestä vankan auttamisverkoston. Kaikkihan tietävät minun olevan yksinhuoltaja ja vielä aika avuton ja ovat tarjoutuneet hölmöyksissään auttamaan arvaamatta minun käyvän heti kiinni tämmöiseen anteliaisuuteen. Siispä kysyn ja pyydän ja myös vaivan korvaan. Niin kehtaa taas pyytää. No, tunnen vaimot niinikään, mutta heidän kanssaan menee vain rupattelun puolelle pihapolulla tavatessa. Aika harvoin nykyisin. Minähän ulkoilen vain roskiskeikalla tai rullautumalla taksiin.

Ai niin, ei mitään "Pöytäliinaa" Helsinkiin, jos koko Guggenheimiakaan. Mutta jos, niin sitten äänestyksessä voittanut ranskalaistyö Art in the City-rakennus. Suomalaiset ristivät jo "Majakaksi". Mitenkä noin korkea talo tulee saamaan luvan, siinäpä pulma. Rahoituksessakin vielä epäselvyyksiä. Lieneekö susi koko homma? Jos pykätäänkin jotain tähdellisempää, jos pykätä pitää.
2 kommenttia:

 1. Sama ongelma on täällä vanhan TV:n kanssa, joka jopa toimii... taidan viedä sen ala-aulaan dyykattavaksi.
  Ovatko tuulettimet niin isoja, ettet voi itse taksokuskin avulla niitä palauttaa Expertille? Eikö yritykset ota vastaan näitä (ainakin jos tekee ostoksia)? Toisaalta kannatan aina korjaamista eli totta ihmeessä toivon, että naapuri avittaisi asiassa *peukutan myös*!
  Guggenheimille mieluummin ei, ei ole minun mieleen ja Tsadissa on jo muutenkin upeita museoita & taidetta nähtävissä tarpeeksi.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara. En aio korjauttaa tuulettimia, vaan -kiitos vinkistä- soitin Expertille ja ottavat vastaan vanhat. Ensi viikolla saavat uusia niitä tuulettimia, joita tässä perään kuulutan. Menen ostamaan ja samalla vien heille vanhat. Minulle ovat vastakin liian vaikeita puhdistaa. Tai avaamisessa on joku jippo.

   Poista