14. kesäkuuta 2015

RUOTSISSA HÄITÄ TANSSITTIIN

Eilen Ruotsin kuninkaallisissa häissä ruudun äärellä  Oikeastaan kivat häät. Musiikin ja rytmikkään taputuksen myötä poistui vastavihitty pari kirkosta. Siinä klappasivat käsiä yhteen niin Tanskan kuningatar kuin muukin ylhäisö. Kaunis hääpari, prinssi ja prinsessa., Värmlannin herttuapari. Kirkonmenojen jälkeen juhlat olivat jatkuneet melkein aamuun.

Olen eilen imuroinut. En nyt aivan nurkkia myöten, mutta sillä lailla, että koti vaikuttaa hoidetulta ja emäntä ahkeralta. Siivosin myös hortensian parvekkeella, kun se pääsi retuperälle. Oioin vielä puolison lakanat hänen allaan ja siinäpä sitä pyörittelemistä oli, mutta kun osaa tekniikan, niin ei hätäpäivää. Ruokaakin tein. Välillä istuin rollaattorin päällä ja vähän läähätin. Ottaa se koville joskus. Päätin siinä vaiheessa nielaista pari särkypilleriä. Koneellisen pyykkiäkin sain aikaan ja istuen ripustin kylpyhuoneen telineeseen. Oikeastaan oli loppujen lopuksi työteliään mukava lauantai. Nyt huilitaan.

Eikä sitä hellepäivää eilen ainakaan meillä päin näkynyt. Tuulikin aika voimakasta, kuten jo monena päivänä. Olisi mitä mainioin pyykin kuivatuspäivä. Vaan harvalla kerrostalopihalla enää pyykkinaruja on. Minun lapsuuteni talossa Töölössä oli oikein vanhan ajan kunnon pyykkitupa paljuineen päivineen. Lakanat keitettiin (?) ja kuulumisia vaihdettiin. Kokopäivän hommaa. Yläpihalla oli narut ja siellä pyykit iloisesti liehuivat kuivuessaan. Meillä kotona vietiin lakanapyykki pesulaan. Vanhemmat olivat töissä päivisin, eikä äidilläni olisi ollut taitoakaan pyykätä. On tässäkin talossa "pesutupa" nykyajan koneineen, kuivausrumpuineen ja kuivatushuoneineen. Ongelmana se,että kirjattua vuoroaikaa ei noudateta. Tullaan yllättäen jonkun toisen pesuajalla. Talossa ei ole enää asukastoimikuntaakaan, joka piti jöötä tässäkin asiassa.

Ei viikkoakaan juhannukseen. Pirttiä en pese puhtoiseksi, enkä pihamaata lakaise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti