15. kesäkuuta 2015

KESÄKUUN IDUS

Suihkuttajat tulossa, mutta tässä vaan minä skrivailen tänä tämän kuun idus-päivänä. Valmisteluja pesijöitä ja puolison vahtia varten osin jo tehty. Tänään oli mahdottoman hyvä aamu. Ilman irvistelyjä valmistin aamiaisen miehelle ja tässä jo itsekin hörpin mukista maitokahvia. Korvalääkäri iltapäivällä. Pitää kysyä kotivahdilta, josko saan mennä ruokakauppaan sen jälkeen? Muuten jää torstaihin. Huomenna Herkku tuo mitä tuo.

Olen heitellyt purkkikasveja keittiöstä pois. Alkoivat ränsistyä siihen malliin. Enkä uusia toivo saavani. Parveke liian kuuma paikka iltapäivisin, kun aurinko porottaa suoraan. Kaatoivat kauniin ja lehtevän, mukavasti varjostavan koivun edestä, vaikka lujasti vastustelin. Mies kiipesi puuhun ja sahasi palan kerrallaan koivua, kunnes oli maassa vain kanto, joka kaivettiin ylös. Hortensia ei oikein nauti olostaan partsilla. Minä kun en mielelläni pidä laseja auki kuin aivan hätätilassa. Yläpuolelta säännöistä huolimatta ravistellaan kaiken näköistä, ötökät kirmaavat sisälle ja jos sade yllättää, se taas kastelee. Aamuisin siellä on vallan mukavaa istuksia ja joskus jopa juon aamukahvinkin.

Eilen sateli käytännöllisesti katsoen koko siunatun päivän. Ehdin kahden sateen välissä roskikselle, josta tempusta kovasti ylpeilin. C soitti ja kertoi tietävänsä, ettei Ruotsin kuningas tykkää uudesta miniästään (?). Kunkku oli sitä varten hääkirkossa happaman näköinen, lisäsi. Voi, voi näitä tietoja!

Nyt tästä on konttauduttava tarpeellisiin askareisiin ja lopuksi pantava oma julkisivu sellaiseen kondikseen, että kehtaa ihmisten ilmoille. Korkokengät ja kaikki. Heippa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti