1. tammikuuta 2017

VUOSI VAIHTUI JA SUOMELLA IKÄÄ 100 VUOTTA

Nukkuenhan se isoksi osaksi pois meni, vanha vuosi, ja nukkuen isoksi osaksi uusi tuli. Eikä edes hävetä. Yritin kyllä urheasti ja voimia kooten pysyä koko ajan hereillä. En edes avannut ystäviltäni L:ltä ja A:lta saamaani Nicolas Feuillattea. Olin hiukan viluinen ja join samppanjan asemesta teetä. Aamulla ennen juhlintaa luin Hercule Poirotia, imuroin, pesin koneellisen pyykkiä, söin päivällä salaattia, sytytin kynttilöitä palamaan ja vielä tässä vaiheessa olin varma reippaasta valvomisestani. Katit!

Ilotulitteita läheteltiin taivaan tuuliin. Kuulin puoliunessa räiskettä. Olin onnellinen, etten ollut koira, joka pelkää paukuttelua. Tein tavoistani poiketen yhden uudenvuoden lupauksen. Rupean lottoamaan heti vuoden alusta, voitan  ja muutan täältä pois. En välttämättä taas Katajanokalle, mutta ehkä Eiraan, Kaivopuistoon tai Töölööseen. Kunnon stadilainen sanoo "Töölööseen" ja kielitieteilijät sanovat "Töölöön". Floridakin voisi tulla kysymykseen. Siellä on muitakin iäkkäitä suomalaisia, Eino Grönkin. On trooppista ilmastoa, Atlantti ja hurrikaanit ja Evergladesin rämeet. Semmoinen kaupunki kuin Tallahassee vaikuttaa mukavalta. Ja sen verran kieltä osaan, etteivät myymään pääse. Senhän olenkin kai kertonut, että puoliso meinasi minut Marokossa myydä. Olisi saanut 150 kamelia. Joku mies oli kuullut ja kertoi saavansa omasta vaimostaan vain 15. Puolisoni ei kuitenkaan myynyt, kun ajatteli, että mitä hän niillä kameleilla... Suolaakaan kai ei enää siihen tapaan kuljeteta. Eikä minustakaan olisi ollut aavikkoeläjäksi.

Olen ihanasti hämmästynyt. Iloitsin aikaisemmin Jennin tulemisesta lukijakseni ja sitten kuvaluetteloon ilmestyi monesti blogiani kommentoinut Aulikki H-L tai oikeammin hänen jalkansa ja lopuksi Seija kertoo lukevansa tekstejäni. Kiitoksia, arvon naiset ja lämpimästi tervetuloa.

Istanbulissa on taas tapettu ihmisiä. Enää en sinne haluaisi matkustaa. Muinoin oli mielihalujeni alkupäässä. Jo senkin takia, että voisi vaikka pasteeraillen kulkea Euroopasta Aasiaan. On maailma muuttunut melkoisen hurjaksi paikaksi. Ihmiset eivät enää välitä mistään, ihmishenki ei minkään arvoinen, oma etu pääasia, kaikenlaisten aatteiden nimissä tehdään mitä vaan. Helsingissäkin viime yö poliisilla viime vuosia kiireisempi. Tätäkin kotikatua pitkin ulvoivat poliisiautot tuon tuosta. No, ei vikiseminen auta. Porskutellaan mukana niin kauan kuin porskutellaan.

Nyt on sitten vuosi 2017 ja Suomi 100v. Mahdottoman hyvää ja onnellista tätä vuotta meille kaikille suomalaisille!2 kommenttia:

  1. No minähän olen tallustellut täällä jo pitkään. Kärsin vain välillä outoa julkisuuskammoa, joka saa pistämään profiilin piiloon. Minä, huomaamaton, kiltti ihminen. En vain saa blogiasi näkymään profiilitiedoissani ("seuraamani blogit") mutta omalla etusivullani se näkyy kyllä. Jos jonain päivänä häviän taas näkyvistä, on se vain hormonien tekosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, nyt seuraamani blogit näkyvätkin kokonaan, en tiedä mikä on muuttunut. Höh, mutta hyvä niin.

      Poista