30. tammikuuta 2017

LOTTOVOITTO SIVU SUUN, MUTTA ON MUUTA

Jälleen Nordea on "kunnostautunut" väittämällä, että ei ole pankissa puhelinta, kun 92-vuotias nainen pyysi apua pankkiautomaatin nielaistua hänen pankkikorttinsa. Pankki ei auttanut rouvaa millään lailla. Tytär suivaantui ja kertoi pankin käyttäytymisen julkisuuteen. Pankki pyytelee anteeksi. Kuinka kauan me joudumme sietämään Nordean asiakaskohtelua? Siellä kuitataan nämä aina "peiliin katsomisella" ja muilla kliseesanonnoilla.

Lottovoitto lauantaina ei osunut kohdalleni. Asun siis yhä ja vielä täällä missä asun. Tänään lumisateesta huolimatta on lähdettävä ruokakauppaan, mutta Suomalaisen Kirjakaupan jätän tuonnemmaksi. Odottelen aamun valkenemista ja jos vaikka jalkakäytävät aurattaisiin. Mentävä on, vaikka ei aurattaisikaan. Olen ennenkin taistellut lumessa rollaattorilla. Jopa pyörätuolin kanssa ja se sentään on raskaampi työnnettävä.

Presidentti Trump riehuu USAssa saaden kaaosta aikaan. Jälleen mielenosoituksia, mielensä pahoittajia, epäinhimillisyyttä ja suurta oman egon näyttämistä. Tämä presidentti saa vielä paljon pahaa aikaan maailmassa. Nyt tietyistä maista ei päästetä edes oleskeluluvalla ja viisumilla ihmisiä USAn maaperälle. Presidentti on puhunut!

Luin Tim Walkerin kirjan loppuun. Kaikesta arvostelustaan ja hämmästelystään huolimatta lopettaa kirjansa sanoihin "but then again, as I wrote this chapter, it is the middle of summer, and I am surrounded by endless light, birdsong, and a warm summer breeze. I do wonder how much this pleasant environment affects how I feel about living in Finland". Mutta Walker jatkaa "because when October rolls around, I´m guessing I might tell a different story".

Jätin muutama viikko sitten kesken Wilden Dorian Grayn ja luin senkin nyt urhoollisesti. Tosin olen sen kokonaisuudessaan lukenut joskus nuoruudessani. Dorian pääsi lopultakin rauhaan, mutta elämästään hyvin suuren hinnan maksaneena. Kannattiko?

Lipittelen tässä samalla varhaista aamukahviani. Ja tämä on tiputeltua, ei mistään kapselista. Pressopannua en ole vähään aikaan käyttänyt. Otin sen jo esille ja puhdistin. Ehkä jonain päivänä. Muistan joskus haastatelleeni Stockmannin (oikealla Stockmannilla) kahviosaston kahvimiestä ja hän oli sitä mieltä, että pressokahviin tarvitaan oikein jauhettua pressokahvia, eikä sitä, joka on myös suodatinkahvia. Siihen aikaan pavut jauhettiin samaisella kahviosastolla pressopannuun sopivaksi. Onkohan siellä vielä tätä osastoa? Kirjoitinkin ylistävän blogikirjoituksen sekä kahvimiehestä että hänen osastostaan. Käynti täytti kaikki elämyksen edellytykset! Kahvipapu ei ole suinkaan mikä tahansa papu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti