31. joulukuuta 2016

KAIKKIALLA JUHLITAAN TÄNÄÄN

Illalla juhlitaan. Minä en aio. No, televisiota katselen ja päivällä annan vanhan jazzin soida. Kun sitä kuuntelee taitaa mukavasti mennä päivä kohti iltaa. Otin vähäisiä joulukoristeita pois. Joulu on päättynyt. Kynttilöistä en luovu. Ne eivät ole joulutavaraa välttämättä.

Uusi blogini lukija ilmaantunut suureksi ilokseni, nimeltään Jenni. Sydämellisesti tervetuloa.

Niin vaan meni tämäkin vuosi menojaan tai on menemässä. En mitään raporttia tekemisistä aio tässä antaa. Puoliso kuoli syyskuussa ja minä muutin marraskuussa. Siinä ne tärkeimmät. Ja ikävimmät. Tänään on puolison syntymäpäivä. Hyvää syntymäpäivää, kulta.

Tänään on myös Sylvesterin nimipäivä. Paaveja 1000-luvulla sen nimisiä pari. Muita myöhempiä ei-paaveja Sylvestereitä yllin kyllin tietää netti. Minä en tunne yhtäkään Sylvesteriä. Nimi tulee latinasta ja tarkoittaa metsistynyttä. Tämänkin tiesi netti. Huomenna ei ole kenenkään nimipäivä. Tämän tiesin minä.

Heräsin aamulla varsin varhain. Ulkona pikipimeää. HS kertoo, mitä kaikkea tänään tapahtuu. Senaatintorin  juhlallisuudet siirtyneet Kansalaistorille. Mannerheimintie suljettu liikenteeltä. Odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä ilonpitoon. Vuosi vaihtuu ja Suomi on 100v. Kansalaistori on Eero Erkon kadulla ja se taas on tulevan uuden kirjaston työmaan lähellä. Myös Töölönlahden rantamilla on ohjelmaa, kaikkialla on ohjelmaa. Laulua, soitantaa, tanssia, syömistä, hauskanpitoa yleisesti. Oikeastaan kaikki alkaa jo puolilta päivin lapsille. Televisio suoltaa koko päivän jotain asiaan liittyvää, joka sitten keskiyöllä huipentuu ja siirrymme kaikki vuoteen 2017  100-vuotiaassa Suomessa. Hyvää Uutta Vuotta.12 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta Sinulle t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä samaa Sinulle, Sanna, jo tätä alkanutta vuotta 2017.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jutta, kiitoksia. Samoin Sinulle hyvää vuotta 2017. Ensimmäistä päivää tänään mennään, huomenna toinen ja tiistaina kolmas... Niin se menee etiäpäin.

   Poista
 3. Kaikkea hyvää kohta alkavalle uudelle vuodelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Sinulle, Marjatta, kaikkea hyvää, mukavaa, iloa, elämän särmiäkin (niitä pitää olla) tänä jo alkaneena vuonna 2017.

   Poista
 4. Onnellista vuotta 2017 Stadin Friidu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aulisko. Aivan samaa Sinulle toivottelen. Onnellisuutta kaivataan.

   Poista
 5. Minäkin ilmottaudun lukijaksesi ja toivottelen Hyvää Vuotta 2017!
  Blogisi on virkistävän erilainen. Ihanaa, elävää lähihistoriaa ja mieltä lämmittävää huumoria, ja ironiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija. Sanasi kauniita ja kannustavia. Kiitos. Samoin Sinulle kaikkea hyvää jo alkaneena vuonna 2017.

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta! Voin toistaa samat sanat, jotka Seija jo edellä sanoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni. Kiitos. Kiitos myös "samoista sanoista Seijan kanssa". Hyvää vuotta 2017 itsellesi.

   Poista