11. tammikuuta 2017

OODI JA ODET

Keskuskirjaston nimi Oodi käännetään ruotsiksi. Siitähän nousi ruotsinkielisten kesken aikamoinen äläkkä, kun ruotsia ei otettu huomioon. Nyt siitä kai tulee Odet.  Joku ehdotti, että venäjäksi ja saameksi kans! 

Lakritsipiippu on saanut tuomion. Se sotii tupakkalakia vastaan, eikä saa muistuttaa ulkonäöllään mitään tupakoimiseen viittaavaa. Siitä tehdään joku musiikki-instrumentti. Mitäs mieltä musiikkiväki on, kun kansa haukkailee esimerkiksi trumpettia tai saksofonia? Jos tehtäisiin okariinon näköiseksi. Tai pajupilli?

Eilen kotona ja tänään kotona, paitsi roskiksella. Huomenna kauppaan. Loppuviikko kaipaa hedelmiä. Voisinkin tehdä uunijuureksia ilman perunoita. En edes muista, milloin olen pannut perunaa suuhuni. Uudetkin menivät menojaan. Tohtorihan piti semmoisen esitelmän perunasta, että siinä paikassa top tykkänään lopetin niiden syömisen. Lanttu, porkkana, sipuli, palsternakka, purjo, selleri käy, mutta bataatin kanssa lienee vähän niin ja näin. Saa sen juuresruuan uunissa näilläkin. Suolaa, mausteita, tippa öljyä ja näin meidän kesken pikkuriikkisestä määrästä hunajaa en luovu. Rakastan tätä ruokaa ja sitä rakasti puolisokin. Tein kokonaisen pellillisen, nyt riittää vähempi.

Polgaran blogin  kommentoijaystävä Timo Lampi ehdotti Polgaralle verhojen lyhentämistä sopivaan pituuteen nuppineuloilla. Minä olen harrastanut tätä kätevää tapaa jo vuosikaudet. Asuntojen korkeudet vaihtelevat ja mekin aloitimme korkeista. Juuri muutama päivä sitten ähelsin nuppineulojen kanssa verhojen kimpussa ja tulos oli vallan kelpo. Lonkka ei tietenkään tykännyt, mutta siltä ei kysytty. Nyt on niin siistiä, niin siistiä. Aina ei voi ystävääkään vaivata, vaikka P-D ei ole milloinkaan avunannosta kieltäytynyt. Hän on ystävistä parhaimpia L:n ja A:n lailla. Nytkin menen P-D:n  kanssa rollaattoriasioissa Kontulaan. Sitten syödään ja juodaan, pannaan maailmaa järjestykseen, nauraa kikatetaan. Ehkä viemme kierrätyskeskukseen vanhan espresso- ja lattelaitteeni sekä jotain muutakin. Astioita. En enää semmoisia määriä tarvitse. Turhaa tämmöinen maallinen mammona. Joskus ovat kaikki olleet hyvinkin tarpeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti