29. elokuuta 2013

YKSINPUHELUA BLOGISSA

Nukuin, ja nukun melkein joka yö, huonosti ja sen vähän nukkumisen katkonaisesti. Huoli painaa puolisosta. Hän on laihtunut rajusti, kun ei tahdo syödä. Istuu kyllä g-tuolissa. Eilenkin, kun menin, löysin hänet päivähuoneesta. Syötin risifrutin ja banaanin, ajoin parran. Hoitajat kyöräsivät huoneeseen ja auttoivat vuoteeseen. Nukahti. Luin Sinuhea ja sitten suukotin poskelle ja lähdin kotiin. Taksimies räyhäsi veroista ja haukkui hallituksen. En osallistunut siihen keskusteluun. Sanoin vain niin ja jaa. Katselin Mannerheimintien vilskettä, oli ruuhka-aika. Ihmiset vieläkin kesäisissä vaatteissa, terassit täynnä.Ulkomaalaisvirtakaan ei ole Helsingissä tyrehtynyt. Taksinkuljettaja tiesi venäläisten miljonäärien suuntaavan jo muualle kuin Suomeen. Katselin Espan puistoa ja siellä vaeltavaa ihmismassaa.Torikojut täyttivät Kauppatorin. Risteilyaluksia Katajanokan kaijassa. Elämää, josta tunsin olevani ulkopuolella.

Soitin C:lle, mutta oli vielä ennen yhdeksää illalla lähdössä ostoksille. Myöhemmin emme voineet enää jutella, kun hän alkoi  katsella televisiota. Minä menin varhain sänkyyn ja kuuntelin hetken äänikirjaa, jonka nimeä en enää muista. Nukahdin,heräsin ja taas nukahdin ja heräsin, olin levoton. Jossain välissä olin sulkenut äänikirjan. Yöt ovat jo aivan pimeitä. Viileys hiipii keittiön avonaisista tuuletusikkunoista sisälle. Taloa ei vielä lämmitetä. Istuin vuoteen reunalla ja katselin katulampun heilumista. Siitä muodostui valojuova makuuhuoneen seinälle valoverhojen lomasta. Sekin heilui.

Tänään tuo Herkku ruuat. Puoliso saa vadelmia, mustikoita  ja mannafrutin. Itselleni eilen pilkoin perunoita, salottisipulia ja juureksia,maustoin ja lykkäsin uuniin. Hunajaakin panin ja loppuvaiheessa karamellisoituivat mukavasti  makoisiksi. Söin kaiken.Juomana oli Brunnbyn mansikkamehua.Siistin keittiön ja sammutin valon.Latasin matkapuhelimen. Lankapuhelimessa on jotain vikaa. Pitää ostaa uusi tai sanoa sopimus irti. Harvoilla on enää lankapuhelin. Minusta se varmentaa soittamisen, jos matkapuhelin ei toimi syystä taikka toisesta.

Kirjoitan tätä yöpaidassa ja nyt menen tiputtelemaan itselleni aamukahvit. Sitten suihkuun, vaatetan itseni ja panen naaman päiväkuntoon. Herkun tuontiaika on 9-12. Yhden kieppeillä lähden Laaksoon. Tänään aion vaatia fysioterapeuttia jaksamaan puolison kanssa, vaikka "jalat eivät kanna". Ne alkavat sen verran kantaa, kun kuntoutetaan, että saan hänet kotona vuoteesta pyörätuoliin ja takaisin. Tämä "vaatimus" olkoon tämän päivän asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti