1. toukokuuta 2013

VAPPUNA

Se on sitten toukokuu! Ei ainakaan vielä näytä huhtikuuta kummallisemmalta. Vappuaaton hulinat jäivät minulle vieraiksi, mitä uutisista näin Manta-neidon lakittamisen ja kuuntelin muutaman kommentin toimittajan kysellessä, miten on mennyt ja miten jatketaan. Kaikilla tuntui olevan hauskaa ja tiedossakin hauskaa. Tänään jatkuu kenellä mitenkin, brunssia Kaivopuistossa, lounaita ravintoloissa, flaneeraamista Espalla,ystäviä ja ilmapalloja. Semmoista suomalaista karnevaalitunnelmaa.

Katselin eilen, kun Hollanti sai kuninkaan. Edellisestä kuningattaresta tuli prinsessa. Juhlavat oli menot, arvovaltaisia vieraita, muitten maitten kuninkaallisia, juhlaunivormuja ja hollantilaista välittömyyttä. On se aina niin kaunista katsella. Hollannissa maahanmuuttajia vallan mahdottomat määrät ja kaikki tervetulleita. Tietynlaisista kahvikaupoista saa kannabista.Ilotalot laillisia. Sitten heillä on vielä Rubens,Rembrandt,Brueghel,Vermeer, van Gogh  ja  muutamia muita mestaritaiteilijoita. Niin, ja siirtomaita. Ja nyt heillä on uusi kuningaskin ja nuori kuningatar ja heillä kolme prinsessalasta. Maa on pieni, mutta kaikenlaista mahtuu.

Luiska-asia etenee. Eilen kaupungin virkamies soitti. Lupasi lähettää hakemuskaavakkeen. Meillä tarvitsee olla lääkärin lausunto, mutta tuore epikriisikin riittää. Päätöksen tekoon muutama kuukausi, elleivät katso asiaa kiireelliseksi. Virkamies oli asiallinen, kuten kuuluukin olla. Minä täyttelen hakemuksen sen saatuani ja postitan takaisin. Sitten odotetaan. Kuten puolison vuoteestakin päätöstä.

Pesijähoitaja kävi eilen. Oli vielä se, joka toimii yksin ja reippaasti ja puoliso tuntuu tykkäävän. Kerran kuulin, kun puoliso ilmoitti "liian kuumaa". Puoliso rasvattiin, haavapainauman side vaihdettiin, puettiin ja pantiin takaisin vuoteeseen. Minua ei tarvittu avuksi eikä mihinkään. Näin on, kun asialla on ammatti-ihminen.

Menen tästä herättelemään puolisoa ja tiputtelemaan kahvia. Hyvää vappua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti