29. toukokuuta 2013

TAUKO OMAISHOIDOSSA

Vein puolison intervallihoitoon, keskustelin henkilökunnan kanssa, juotin puolisolle päiväkahvin, vein hänet vuoteeseen,annoin suukon ja lähdin kotiin ansaitulle viikon kestävälle vapaalle. Söin ensitöikseni, sillä en aiemmin ollut ehtinyt. Kastelin hortensian ja pelargoniat, istuin partsilla ja sitten vaihdoin puolison vuodevaatteet. Kukaan ei soittanut, enkä minä soittanut kenellekään.Tuntui kaikenkaikkiaan hyvin tyhjältä. Järkeilin kuitenkin loman tekevän minulle hyvää, kun "määräys" tuli vielä ylemmältä taholta sosiaaliohjaajaltani. Tänään menen kampaajalle ja piipahdan Hakaniemen hallissa. C:n kanssa pohdittava, minä päivänä luokseni tulee. En ole vieläkään oikein innostunut vastaanottamaan ketään. Ehkä se siitä petraantuu vielä.

Ajelimme eilen ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen invataksilla ja siinäpä oli puhelias kuljettaja. Aloin jo Uspenskin katedraalin kodalla tottua ja hyväksyä hänen tauottoman jutustelunsa ja  sitä olikin sitten yhtä soittoa määränpäähän asti jatkuen vielä hoitopaikan hississäkin. Kuski muisti meitä ennenkin kuljettaneensa. Minä en muistanut. Eivätkä he yleensä matkustajiaan muista, vaan osoitteen kuultuaan, tulee mieleen kuljetettavatkin. Aleksilla kyykki romaninaisia myynneskellen kielokimppuja. Romaneja Helsingissä aiempaa enemmän ja bulgarialaiset lapsiperheet vasta tulossa. En ole vieläkään tottunut tämmöiseen kerjäläisvaltaiseen katukuvaan kotikaupungissani.

No, ja me saamme kuin saammekin maailmanpyörän Katajanokalle. Nuija on päättäjien pöydässä kolahtanut ja asia selvä. Nyt vain sitten pykäämään ja sitten odottamaan ihmistulvaa, joka mielii nähdä kaupungin korkemmasta näkövinkkelistä vauhdin huuman ohessa. Asiallahan oli vastustajia siinä missä hyväksyjiäkin. Suomessa ollaan vähän sellaisia, että vastustetaan uusia suunnitelmia ja toteutuksia  ihan vastustamisen ilosta. Mikään ei mene läpi ilman  polemiikkia, yleistä kielteisyyttä ja suusanallista keskustelua asian mahdollisista haitoista. Tämä maailmanpyöräuutuus Skattalla ei ole mikään ikuisuusasia, sillä lupa annettu vain muutamaksi vuodeksi. Katsotaan sitten, mitä saadaan sen jälkeen tyhjälle tontille  vastustettavaksi, oli se mitä tahansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti