15. joulukuuta 2018

TUNNUSLUKULAITTEEN KOMMERVENKIT

Kiva päivä eilen. P-D oli. Pantiin pankin tunnuslukulaite käyntiin. Hiukan suurempi tulitikkurasiaa. Purnaan taas siitä, että pakotetaan ihmiset käyttämään laitetta (pankista annettu) ja se on niin pieni ja pienitekstinen, että sillä keinoin saadaan ostamaan suurempi laite (tätä ei pankki anna). Älypuhelintakin voi käyttää. Kunhan se näihin pankkihommiin soveltuu. Kaikkiin pankkeihin ei voi nykyisin enää käteisellä maksaa laskuja. Maksupalvelu palvelee ja sitä näen vanhempien ihmisten käyttävän istuessani pankissa odottamassa vuoroani. Kirjekuori maksumääräyksineen pudotetaan pankissa olevaan laatikkoon. Ennen muinoin voi laskut maksaa vaikka suoraan laskuttavaan firmaan. Eikä missään tunnettu nykyajan käsittelymaksuja, ei liioin veloitettu paperilaskusta kuten nyt.  Näilläkin pyritään asiakkaat siirtymään nettiin hoitamaan maksunsa. Netti, netti, netti...

Nukuin oikein hyvin viime yön, jota ei ole pitkiin aikoihin tapahtunut. Lonkaa särki illalla vietävästi, otin vahvan särkypillerin, mutta en unipilleriä. Katselin tovin P-D:n lähdettyä tv:tä lämpötyynyn päällä. Kömmin vuoteeseen ja nyt olo on ihanan hyvä.

Loppu häämöttää Juha Itkosen kirjassa. Tunnenko nyt Amerikan paremmin? Tuskin. Mutta joitakin asioita tiedän enemmän. Itkonen kertoo avoimesti ajatuksiaan Donald Trumpista, eivätkä ne mairittele. Onko kukaan USAn presidenteistä saanut vastakkaisia mielipiteitä niin paljon kuin nykyinen? Onko ketään näin paljon mollattu? Sketsejä ympäri maailmaa. Usein jopa valokuvat hänestä ovat epäedullisesta kulmasta huulet törröllään. No, mahtimies on joka tapauksessa, eivätkä pilkat saa hetkauttaa.

Siirryn seuraavaksi Voltairen (1694-1778)  filosofisiin tarinoihin. Takakannen mukaan hän pohtii ainakin onnellisuutta, panee pannaan niin suvaitsemattomuuden kuin turhamaisuudenkin. Mielenkiintoista tutustua tähän ranskalaiseen kirjan myötä. Kustantaja Basam Books, 2018. Lauantai kuluu mukavasti lukien.1 kommentti:

  1. Kuulin jokin aika sitten itseäni vanhemmalta naiselta, että särkypillerit toimivat myös lievinä unilääkkeinä, rauhoittavat. Tämä oli minulle uutta, mutta sitähän voi ajatella että vanhenevassa kropassa on kaikenlaista kolotusta, joka - pienikin - voi olla syynä levottomuuteen tai heräilyyn.

    VastaaPoista