9. joulukuuta 2018

JOULUKORTTITALKOOT

Neljä uutta kirjaa. Kahdesta jo kerroinkin. Kaksi ostin eilen: Voltaire Seitsemän filosofista tarinaa ja Juha Itkonen Minun Amerikkani. Hankin myös joulukortit ja postimerkit. Italian kortin panin jo menemän. Jalat ja lonkka vasustivat lujasti kävelemistä kaupasta kauppaan. Itiksessä ja Eastonissa yllättävän pitkät välimatkat. Kolme tuntia tuhraantui. Oli alkanut sataa ja nyt silkkaa vettä tihkumaisesti. Hämäryys myös jo valloillaan.

Purin ostoskierroksen jälkeen kassit, otin särkypillerin, söin ja sitten aloin tutkia kirjasaalistani. Illalla jo tutustuin Kari Hotakaisen Buster Keatoniin. Kivalta vaikuttaa. Toinen kirja, jota luulin Agatha Christieksi, onkin Sophie Hannah´in Hercule Poirot-romaani "uusi Hercule Poirot-mysteeri". Kuinka paljon siinä on ikään kuin Christietä jää nähtäväksi. Ainakin Poirot pitää nostaa kuolleista, koska Christie hänet tappoi.

Tänään kirjoittelen joulukortteja, ensi vikolla postiin. Joka vuosi vähemmän kirjoitettavaa. Rivit harvenneet. Aikaisemmin joskus kortteja rustattiin monta kymmentä, nyt alle 20 ja osalle lähetän tekstiviestin. Minäkin osaltani modernisoitunut ja laiskistunut myös mielikuvitusköyhistynyt.  Vähän kirpaisi mieltä, kun kauppareissulla näin joidenkin ihmisten kantavan joulukäärepaperirullia laukussa. Ennen muinoin minäkin käärin paketteja, rustailin rusetteja. Se oli kivaa. Koiratkin saivat omansa. Ja niillehän riemu repesi. Ja meille kun katselimme sitä touhua. Näitä jouluja ikävöin.

Stadiin viikon alkupuolella, keskiviikkona plutaamaan veteen ja jos vaikka piparkakkuja vielä jostain. Niillä joulu minullekin. Eilen yritin selittää A:lle, mikä ja minkälainen on silakka. Sillin alalaji. Löysin myös saksan kieliset nimet ja panin vielä pisteeksi iin päälle latinaksi. Tänään aamulla kiitti perinpohjaisesta selostuksesta ja nyt tietää meidän silakan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti