25. joulukuuta 2018

KILISEE, KILISEE KULKUNEN

Otsikon laulu on virolaista alkuperää. "Tiliseb, tiliseb aisakell, lumi hell, lumi hell..."  Joulumusiikki soi nyt taukoamatta taustalla. Pienessä kuusessa palavat kynttilät. Olen jouten ja oikeastaan nautin siitä sekä olemassa olostani. Ruokapuolella palaudun tänään kiireesti ruotuun ahmittuani jopa suklaata. L toi valtavan rasiallisen sekä vielä espanjalaista punaviiniä. Jälkimmäistä en ole vielä maistanut, mutta suklaita kyllä. Enkä vain maistanut. Lukenut olen ahkerasti. Mozart on jo naimisissa Konstanzen kanssa. Leopold-isältä ei herunut heti siunausta avioliitolle.

Tänään on leffapäivä. Varma en ole, jaksanko katsoa ties kuinka monennetta kertaa "Ihmeellinen on elämä" elokuvaa. Lopussa on happy end ja Clarence saa siivet oltuaan siihen asti toisen luokan enkeli. Heti perään enemmän katsomisen arvoinen  "Cherbourgin sateenvarjot", joka niinikään tuttu entuudestaan. Catherine Deneuve loistaa pääosassa. Illalla on "Florencen" vuoro. Meryl Streep ja Hugh Grant aina kiinnostavat. Muuta tv:stä katselen päähän pälkähdysten mukaan. Syön loppuripsun porkkanalaatikosta ja muu osa ateriasta onkin sitten ankeamman kaavan mukaan. Jos vaikka lohdutukseksi avaan L:n tuoman (A istui autossa parkkipaikalla) viinipullon palan painikkeeksi. Tuntuisi juhlalta.

Pakkanen oli ja se meni. En aio ulos. Roskat lojuvat pusseissaan parvekkeella odottamassa viitsimistäni. Kunhan tästä tokenen. Eipä muuta tällä kerralla. HYVÄÄ JOULUA!

2 kommenttia:

  1. Hyviä joulunpyhiä sinulle, Stadin friidu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, Leena Laurila. Sinulle mukavaa loppuvuotta ja paljon onnea ja iloa vuodelle 2019.

      Poista