14. joulukuuta 2018

EI KUIN KENRAALEIHIN

Sain kuin sainkin tilattua neljään HKO:n kenraaliin liput kevätkaudella. Tietysti voisin opetella tilaamaan netin kautta. Puhelinjono Ticketmasteriin oli 20 min. Tietysti voisin kipitellä Ticketmasteriin paikan päälle ja tietysti voisin olla menemättä koko konsertteihin. Tulin pahalle tuulelle ja olin väsynyt. Edellisenä yönä nukuin kokonaista kaksi tuntia. Nukahtamiseen eivät nyt edes pillerit auttaneet. Aamulla kello soi, että pääsin heti soittamaan Ticketmasteriin. Nämä kenraalit ovat erittäin suosittuja. Aina loppuunmyytyjä.

Järjestettyäni lippuasian, aloin imuroida. Enkä saanut imurista pölypussia ulos. Enkä löytänyt ohjekirjaakaan. Juu, olen sen vaihtanut ennenkin, mutta kuinka nyt ollakaan, etten onnistunut. Pidin taukoa ja tein muuta eli menin ärräpäitä laskettelemaan. Uudestaan ja nyt se onnistui. Ihan helppoa.

K tahtoo lunta jouluksi. Mikä hinku ihmisillä on tarpoa nivusiin asti lumessa? "On niin valoisaa". Herttinen, Suomessa ei olekaan muuta kuin valoa monta kuukautta kesäaikaan. Eikö se riitä? Sitä paitsi pian alkaa olla aina vaan valoisampaa, kun pääsemme tästä kaamoksesta eroon. Näin on joka vuosi. Koitetaan nyt kestää ja minä teen sen ihan vanhasta muistista.

Aamullista adrenaliinia riitti pitkälle päivään. Ahkeroitsin kaikenlaista, kiillotin jopa hopeita. Lukemaan en ehtinyt. Olen muuten luullut, että # Metoo on tämän päivän keksintö. No ei ole! Kymmenen vuotta sitten se oli tapetilla ja ilmaisu on peräisin kampanjasta, jolla tuettiin rodullistettuja seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Tieto Magazine-lehdestä  Outi Hakolan kirjoituksesta. Hän työskentelee akatemiatutkijana alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineissa Helsingin yliopistossa.

Juha Itkonen kertoo kirjassaan kirjailijatalon illanvietoista, kun ollaan koolla eikä kukaan kirjoita. Aletaan kertoa vitsejä. Kilpikonna joutuu etanoiden ryöstämäksi ja menee tekemään rikosilmoituksen poliisille. "Mitä tapahtui", kysyy poliisi. "I don´t know. It happened so fast".

2 kommenttia:

  1. No eihän sitä lunta nyt nivusiin asti tarvitse olla!! Muutama sentti riittää antamaan valoisuutta. Mutta joo, kyllä odotan minäkin talvipäivän seisausta ja sitä, että päivät alkavat taas pidetä.
    Mitä jos kokeilisit seuraavalla kerralla lippujen tilaamista Ticketmasterin nettisivuilta?! Se on melkoisen helppoa ja yksinkertaista ja sen voi tehdä juuri silloin kun se itselle sopii. No mutta, eiköhän me aloitella nyt mukavan viikonlopun viettämistä!

    VastaaPoista
  2. Marjatta. En minä odota päivien pitenemistä erikoisemmin. Ne pitenevät, tahdoin tai en. Luntakin tulee tai on,tahdoin tai en. Tiedän Ticketmasterin nettihommat ja kirjoitinkin niistä. Voi olla, että tykkään puhua puhelimessa. Ihminen on aina kivampi kuin kone. Vuosia sitten otti oman aikansa oppia bensa-asemilla ottamaan itse bensaa autoon, kun olin tottunut aina ihmisen palveluun. Sen jälkeen olen monissakin asioissa oppinut huseeraamaan ilman ihmistä. Ja se huseeraaminen sen kuin lisääntyy.

    VastaaPoista