1. joulukuuta 2018

KANSAINVÄLISESTI TÄNÄÄN

Tänään sekä lääkärini että omaksi kauhuksi syön pelkkää niin sanottua pullaa. Tosin jalostetummassa muodossa. Toin Kansainvälisiltä joulumarkkinoilta pelkkää kansainvälisyyttä. Mutustan tässä samalla Kürtös Kalács`ia. Ostin kaksi unkarilaista Savupiippukakkua kuorrutettu toinen kanelilla ja toinen kaakaolla. Katselin kun eräs toinen mies niitä leipoi ja kojussa oli pieni paistouunikin. Sitten ne siveltiin ilmeisesti jollain sokeriliuoksella ja sen jälkeen pyöriteltiin erilaisissa mausteissa. Kakku oli kiinni kokoajan vartaassa, josta se pantiin pussiin asiakkaalle. Myyjä toivotti minulle murteellisella suomella hyvää päivänjatkoa ja me hymyilimme kauniisti molemmat.

Olin kysynyt la Maison Pillon´in myyjältä la France Chez Vous- kojussa, missä on Hegedus Mihaly´n myyntipiste, josta saa Chimney cake´ja. Auliisti nuori mies neuvoi. Ei sentään ranskaksi vaan kauniilla englannilla. Olin häneltä ostanut erilaisia tartaletteja. Seuraavaksi ostin saksalaisesta kojusta baijerilaisen bezelin, jonka päällä runsaasti suolarakeita.

Aman Family oli tuonut myyntiin kymmenittäin erilaisia strudeleita. Oli vaikea valita. Ostin kuusi palaa. Itävallan rouva toivotti minut uudelleenkin tervetulleeksi. No, ehkä ensi vuonna. Ihmisiä runsaanpuoleisesti liikkeellä, mutta silti vielä siihen aikaan päivästä hyvää tilaa. Joululta tuntui.Ja sitten kaikkien nyssyköitten ja rasioitten kanssa taas metroon ja kotiin.

K soitti ja kysyi, onko kaikki hyvin? Hänen puhelimensa linja oli sekaisin, ja minun numeroni näkyi hänen puhelimessaan. Joku mies teki väkivaltaa jossain ja K luuli, että tunkeilija oli päässyt kotiini tekemään pahojaan. K oli ihan oikeasti hädissään ja huolestunut, niin että vallan liikutuin. Lohdutin, että ei kotiini noin vaan päästä minua ahdistelemaan. En avaa edes ovea, jos en tiedä, kuka on pyrkimässä. Sekä vielä, pystyn antamaan ainakin jonkun aikaa kampoihin. Eikä minulla liioin ole semmoisia miehiä ystävinä, jotka kävisivät väkivalloin käsiksi. K tuli tänne kahville rauhottumaan ja me nautimme kansainvälisen pullapöydän antimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti