13. tammikuuta 2018

TAMMINIEMI EI KIINNOSTA

Tänään on ahkeroitava, ei pääse yli eikä ympäri. Kiipesinkin jo eilen tikkaiden huippuun asti ja varsin varoen sekä itseäni että astioita otin alas harvoin käytettäviä lautasia, kuppeja ja lasitavaraa ylimmältä hyllyltä. No, ystäväni lonkka ei moisesta pitänyt. Piti ottaa Panadol ja mennä pitkäkseen. Otin Oven mukaani. Hyllyjä riittää täksikin päiväksi. Ymmärrän että ylähyllyjä pitää kaapistoissa olla, mutta ovat ne aikamoisen vaarallisia paikkoja tervelonkkaisellekin ihmiselle.

Katselin tv:stä Maria Veitolan visiteeraamista Ilkka Lipsasen á la Danny kesämaisemissa Raumalla. Danny ei laulajana milloinkaan ole erityisemmin ollut suosiossani. Syytä en osaa selittää. Hyvin harva suomalainen laulaja nuoruudessanikaan on ollut mieluisa. Syytä siihenkään en tiedä. Nytkään Danny ei liioin syvää sympatiaani saanut, vaikka ehkä hiukan olen tullut suosiollisemmaksi. Kauniisti hän sanoi hyvin nuoresta avovaimostaan, että tulevaisuudessa tämä on muualla muitten ihmisten kanssa, päivä kerrallaan nyt mennään. Ei siis ehkä avioliittoa suunnitella.

Veitolan ohjelmat julkkisten kodeissa ovat semmoisia kurkistusohjelmia, joista minä en välitä suuremmin (vaikka Danny-ohjelman katsoinkin). Tuli mieleen keskustelu K:n kanssa. Hän oli vilpittömästi hämmästynyt, kun en ole käynyt Tamminiemen kotimuseossa, kun se on "niin mielenkiintoista nähdä, miten Sylvi ja Urho ovat asuneet". Toisen ällistyksen sain aikaan tunnustaessani, etten ole ollut Tukholman kuninkaanlinnassakaan. Puolustauduin kertomalla, että olen ollut Frankfurtissa Goethe-Housessa, Pariisin Louvressa ja Versaille´ssa Versaille´n palatsissa. Niin, ja Porvoossa Runebergien kodissa sekä Hesperiankadulla Juhani Kirpilän taidemuseokodissa. Myös vielä jossain muuallakin (Sinebrychoff, Amos Anderson, Ainola). Mutta  Tamminiemi ei kiinnosta, eikä meidän oma Presidentinlinnammekaan, jonne myös silloin tällöin järjestetään käyntejä. Sitä paitsi ystäväni ei kuulemma pitänyt Tamminiemen sisustuksesta!  "Sylvi ei ole voinut niin sisustaa".

Heräsin aamuyöstä joskus kolmen kieppeillä. Ensin yritin pakottaa itseni uneen, mutta mitä enemmän yritin, sitä virkeämmäksi kävin. Söin Bruño-klementiinin, join lasillisen vettä ja avasin läppärin. Se kilahti ilmoittaessaan avautuneensa ja minä luin HS:n otsikot. Joku taas kuollut kotihoidon laiminlyönnin perusteella. Toinen ikäihminen löydetty huonossa kunnossa mutta elävänä. Presidentti Trump kävi lääkärintarkastuksessa ja kaiketi terveeksi havaittu. Vaikka maailmalla puhutaankin hänen henkisestä tilastaan vähättelevään sävyyn. Minä en kerro omaa näkemystäni asiasta. Enkä kerro tässäkään enää enempää tänään. Hyvää huomenta, kello käy viittä aamulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti