1. tammikuuta 2018

EKA VUODEN 2018 TEKSTI

Juon aamulattea, kirjoitan ja kuuntelen YouTubesta iloista uuden vuoden musiikkia, Straussia jne. Puolilta päivin tv:stä kuuntelen lisää Sraussia jne. Yö kului kutakuinkin nukkuen, mitä nyt uneen välillä sekaantui ulkoa pamausääniä. En viitsinyt/jaksanut valvoa ja katsella näköradiosta Kansalaistorin vuoden 2018 vastaanottamista. Aamulla kun heräsin, oli katu valkoinen lumesta ja vain jokunen uninen tai väsynyt auto liikkeellä.

H:lta viesti, että tulee visiitille kuun puolessa välissä. Emme olekaan aikoihin tavanneet. Oli Turkissa monta kuukautta. K puolestaan oli ollut huolissaan, kun en kahteen puheluun vastannut. Huoli häipyi jutellessamme. Sain kutsun hänen luokseen, mutta päätimmekin palata asiaan myöhemmin. Merkitsin tämän vuoden kalenteriin muutaman menon ja luin A:n lähettämän sähköpostin. Katselin Simpsoneita tv:n ruudusta, uutisia, luin Niemeä ja välillä mietin syntyjä syviä. Siinä se uuden vuoden aattopäivä meni. Ihan mukavasti.

Seuraava pyhä on lauantain Loppiainen. Lapsempana nämä pyhät olivat kivoja, ja nyt mietin, eivätkö lopu ikinä. Loppiaisena meillä yleensä Joulu päättyi ja kuusta aloimme riisua hepenistään. Jotkut lopettavat Joulun Nuutin päivänä, jotkut eivät ole Joulua aloittaneetkaan. Rappukäytävässä viljalti kuusen neulasia. Me heitimme puun alas parvekkeelta ja raahasimme roskiksen viereen. Oli yleensä jo muitakin aikansa eläneitä kuusipuita murheellisen ja kulahtaneen näköisenä röykkiönä. Niin surullinen näky! Työnsä tehneinä siinä unohdettuina odottamassa jäteauton uumenia ja kaatopaikkaa. Joulukuusien hautausmaata.

Nyt ensimmäiseen tämän vuoden suihkuun ja eka vuoden 2018 päivä alkakoon.

6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!!!
  Meillä on tekokuusi ollut jo pitkään, kissa antaa olla sen rauhassa toisin kun oikean kuusen. Ollaan pidetty kuusta Nuutin päivään asti, mukava kun kynttilät valaisevat olohuonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari. Tekokuusi hyvä keksintö, mutta se ei tuoksu metsälle! Hyvää vuotta 2018 sinulle!

   Poista
 2. Keikkea hyvää alkaneelle vuodelle! Vuosi vaihtui täälläkin ihan kivoissa ja rauhallisissa merkeissä. Rakettien pauketta oli tällä vanhalla omakotialueella nyt paljon vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Hiukan sitä ihmettelin, mutta ehkä ihmiset ovat käyttäneet rahojaan johonkin vähän parempaan ja pitkäkestoisempaan asiaan. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, Marjatta, kaikkia onnellisia asioita vuonna 2018, joka jo hyvästi alullaan.

   Poista