6. tammikuuta 2018

RASISTINEN "KAFFERI" PANNAAN

Melkein ikävä kyllä loppupuolella jo Juha Hurmeen Niemessä. Yllättävän kevyt pideltävä vuoteessa, muuten, kokoonsa, asiaansa ja asuunsa nähden. Suosittelin eilen kirjaa luettavaksi ystävälleni K:lle, joka suitsutti kuitenkin Jari Tervoa.

Eilisen edellinen päivä sujui rattoisasti P-D:n seurassa. Suoritimme ensin muutaman homman ja sitten söimme S-Herkun valmiin aterian ranskalaisen punaviinin kera. Tiramisua jälkiruoaksi ja aivan lopuksi suklaista espressoa toscakeksin kanssa. Hyvä myöhäislounas noin kaupan meals-osaston tuotteeksi, sanoisin.

Kampaaja väsäsi hiukset Hakaniemessä. Loin viimeisen silmäyksen halliin, sillä se sulkeutuu moneksi vuodeksi remonttiin. Sisälle en mennyt hyvästejä jättämään. Tulin "uuden" tukan kanssa kampaamosta, rullauduin metroon ja kotiin. Luin s-postia Espanjasta ja Saksasta ja minuun iski hillitön matkailun kaipuu. On ikuisuus viimeisimmästä matkasta, joka suuntautui puolison kanssa Kyprokseen. Ehkä vielä joskus edes Tukholmaan!!

Taas yksi nimitys muutettu rasismia ajatellen. Suklaageishan ja lakupötkön lakupojan ja monen muun joukkoon kuuluu nyt entinen kafferikiitäjä. Siitä tuli häätökiitäjä. Ja se on lintu. Kafferi-sana on eteläisen Afrikan bantuja halventavaan sävyyn tarkoittava nimitys. Piti muuttaa. Ruotsi vaihtoi nimen jo aikaisemmin. Niin että nyt tiedämme kutsua lintua sen oikealla ja kohteliaammalla nimellä. Lintu itse viis veisaa, mikä sen nimi on. Minä en edes sitä tuntisi, jos vastaan lentäisi. Tosin ei täällä Suomessa lennäkään, mutta en liioin ole tavannut Espanjassa (tietääkseni), jossa kerrotaan pienen populaation asustavan. Eikä se myöskään ole uhanalainenkaan, kertoo netti, ollen vahvasti framilla sitten kaukaisemmilla mailla. Sukua tervapääskylle.

Tänään luppo-oloa, ei ulos. Epifaniaa vietetään ihan hissukseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti