17. tammikuuta 2018

MISSÄ KUMMASSA ON MUUMILAAKSO?

Hommia tuli eilen tehtyä. Tuli syötyäkin. Ja tuli juteltua. Tuli P-D. Tänään jatkuvat minun työni, kunhan tästä tokenen yön jälkeen. Pyysin muuttofirmasta lisää laatikoita. Duunia riittää.

HS paneutui asiaan onko Muumilaakso Suomessa? Tätä kysytään Japanissa?  En ole asiaan perehtynyt, mutta nyt sitä harkittuani ajattelen, ettei se välttämättä juuri Suomessa ole. Voi olla missä vaan tai ei missään.  Tätä kiperää kysymystä, onko Muumilaakso Suomessa, on kysytty viralliselta taholtakin muun muassa Suomen lähetystöstä Tokiossa. Ei osattu sielläkään sanoa. Muuttaako tämä epätietoisuus nyt japanilaisten rakkauden Muumeja kohtaan? Miksi muuten japanilaiset rakastavat Muumeja? M:llä on Japanissa työskentelevä ystävä ja M kysyi häneltä. Syy saattaa olla Muumien pyöreys ja pehmeys, selkeät kropan linjat ja tietysti myös henkisellä tasolla heidän filosofiansa. Minusta tämä ei ollut tarpeeksi kattava vastaus, sillä Japanissa rakastetaan Muumeja hullun lailla ja olennot on kuvattu myös Japaniin lentävissä koneissa. Japanilaisten tunnetta Muumeja kohtaan tulisi ehdottomasti tutkia tarkemmin jopa tieteen avulla. Minusta tämä on myös tärkeä asia: missä on Muumilaakso? Missä valtiossa? Jos joku tietää, kertokoon vaikka kommentissa minulle.

Pakkaspäiviä ja lunta luvassa. Talvea ainakin tiedossa. En hurraata huuda. Aion huomenna liikkeelle on nyt sitten millaista vaan ulkona. Jos talvista, en hämmästele. Enkä halua seurata jonkun säärintaman lähestymistä netin kautta. Jos kysymyksessä olisi vihamielinen sotajoukko, voisin sen tehdä ihan sen vuoksi, että voisin pinkaista alta pois. Nappaisin mukaan rollaattorin ja puhtaat alusvaatteet, pyykinpesuainetta ja hapankorppuja, kiharrusraudan ja Chanel 5.

Hain Teliasta lähetetyn paketin. Missä on Gunillantie oli kysymys, joka rankasti askarrutti. Posti on nimittäin siellä. En ollut kuullutkaan Gunillantiestä, jos nyt muistakaan näillä main. Katsoin netistäkin. Sitten päätin rohkaistua ja mennä Postiin Eastoniin.Siellä se paketti oli ja päätin unohtaa kysymyksen, missä on Gunillantie. Tähän Postiin menin Kauppakartanonkadulta.

4 kommenttia:

  1. Olisikohan se Muumilaakso kuitenkin jokaisen muumeja rakastavan sydämessä?

    VastaaPoista