3. heinäkuuta 2016

VUOTOA ON

HS kertoi ulkona olevan +18 astetta. Siis viilentynyt ja märkä asfaltti kertoo sateesta. Märkää on kylpyhuoneessakin ajoittain, kuten ennenkin. Mutta kun en pystynyt, enkä näemmä pysty, putkimiehelle ongelmaa toteen näyttämään, annan olla siitäkin huolimatta, että huoltomies pyysi ilmoittamaan. Hehän taas näkivät veden tulon laattojen alta. Ovat erimiehiä kuin putkimiehet ja tämä homma kuuluu kuulemma putkimiehille. Katselen ja odottelen. Ehkä vuoto on ollut jo vuosia, eikä ole huomiota kiinnitetty, kun kylpyhuoneessa on muutenkin vettä. Tänään esimerkiksi oli aivan kuivaa, eilen ei. Mitä kohtapuoliin on, en tiedä.

Aamukahviani tässä lipittelen. Söin oikein paahtoleipäviipaleenkin ohuen appelsiinimarmeladikerroksen kanssa. Lehdestä luin lihavia kohdeltavan huonosti. Jopa lääkärit! Minä olen ollut ja olen taas pullea, mutta ulkonäkööni kohdistunutta epämiellyttävää kohtelua en ole havainnut. Rollaattori on toista, tai kuvittelen olevan. Ei Katajanokalla eikä ylipäätään Helsingin kantakaupunkialueella, jossa olen ikäni tähän asti asunut, mutta tänne itään muutettuani kyllä. Minuahan kohdellaan kuin pientä lasta tai ajatuksella, että kun näkyy olevan alapäässä liikkumisvaikeuksia ja mammarainen tarvitsee apuvälineen, täytyy olla vajavaisuutta myös yläpäässä. "Oletko nyt varmasti oikeassa pankissa?" Kysyttiin odottaessani vuoronumeron kanssa pääsyä virkailijan luo, joka taas vuorostaan huikkasi matkan päästä "onko sulla oikea numero?" Tein valituksen, sekä kirjallisen että hiukan myöhemmin suullisen. Ensi viikolla olen menossa samaiseen pankkiin!

Lääkäreissäkään en ole kohdallani huomannut mitään poikkeavaa koskien ylipainoani, joka kyllä aiheutti nykyisessä lääkärissäni ehkä mielihyvääkin. Hän kun on juuri liikalihavuuteen erikoistunut ja luullakseni ilahtui nähdessään näin hyvää materiaalia jota alkaa työstää. Pääsimmekin tähän asiaan hyvin nopeasti ja nyt olen laikkarilla ollut jo jonkun aikaa. Alentuvaa hänen käytöksensä ei ole ollut, vaan asiallista ja ystävällistä, hymyäkin joskus. Ehkä nämä kohtelut ylipainoisiin ihmisiin ovat osin johtuneet heidän omasta käytöksestään. Sanotaan niin metsän vastaavan kuin sinne huudetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti