8. heinäkuuta 2016

ITIKSESSÄ

Vettä nousee laattojen välistä kylpyhuoneen lattialla, mutta kun en pysty putkimiehelle todistamaan. Hän ei näe koskaan veden tuloa, vaikka sitä lattialla on. Minulle on sanottu, ja taas todella tyhmänä  pidetty, että olen ollut suihkussa. No, niin kauan, kun en tarvitse kumisaappaita, olkoon. Lattiahan on kuitenkin suurimman osan vuorokautta kuiva.

C on kotona ja kotiavun kanssa kävi, kuten uumoilin. Ei halua kotiinsa, eikä saa sitä apua, mitä haluaisi. Nyt sitten sukulaiset ovat luvanneet auttaa kauppa-asioissa ainakin. Ja C tahtoo valmiin ruuan kotiin kolme kertaa viikossa, eikä se ole kaupungin, vaan yksityisen. Odottelen kommenttia. Tuotava ruoka on kuulemma aina kylmää, jotta tarvitsee itse lämmittää. Helsingin kaupungilla oli aikoinaan kunnallinen ruuanlämmittäjä. Hän tuli lämmittämään sen ruuan, jonka kaupunki oli tuonut. Meillekin pyrki, mutta ei ollut lämmitettävää. Eikä ruuanlämmittäjä meinannut millään uskoa, että meille ei kaupunki ruokaa kuljeta, vaan omaishoitaja valmistaa itse ja tarpeen vaatiessa sen lämmittääkin. Siitä nousi muuten aikamoinen haloo taholtani.

Tänään seikkailin taas Itiksessä, siis itse kauppakeskuksessa. Apteekki, pankki, Stockmann, Alko, Herkku ja lopuksi K-Citymarket. Neljä litraa kirsikoitakin. Mansikoita samppanjan kanssa. Kuhafilee ja Riitan Herkun herajuustoa. Ja muuta. Olin niin varhain liikkeellä, että väkeä vähemmän, paitsi pankissa. Tietää lisää asiakkaita, kun kuulin, onko se nyt Myllypuro, jossa Nordea lopetetaan. Eräs mammarainen pärmänttäsi asiasta kuuluvasti. "Ja jos Itäkeskuksessa  käy asiakaskato, lopetetaan sekin", sanoi virkailija saaden mammaraisen syvästi kauhistumaan. Seinistä vain rahaa ja ostosten maksut muovilla.2 kommenttia:

 1. Aika outoa tuo veden nouseminen lattialaattojen välistä. Saisitko otettua siitä kuvaa todisteeksi jos eivät muuten usko? Toivottavasti asia selviää.
  Minkälaista apua C haluaisi kotiinsa? Miksi se ei onnistu? Ruokapalveluita on monenlaisia ja ainakin täällä olen kuullut useammalta taholta, että yksityisten ruoka on parempaa. Varmaankin siihen vaikuttaa se, että laitettavien ruokien määrät ovat pienempiä kuin kaupungin ruokapalvelussa, jotka laittavat valtavia määriä kouluihin, sairaaloihin, hoitokoteihin ja ties minne.
  Herkullisilta kuulostavat ostoksesi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Marjatta, huolto ja putkimies uskoo lattialla vettä olevan, mutta kuten sanoin: on kuulemma suihkun jäljiltä. Putkimies vielä kertoi, että kun alakerran katto alkaa vuotaa, tulee tänne uudestaan. Siis olkoon!

   C tahtoisi siivousapua, ruuan laittoa jne, eikä tämä kuulu hänen kaupunkinsa toimenkuvaan. Nyt siivoavat ystävät ja ruoka tulee jostain yksityisestä valmistamosta. Kaupunki kuulemma lopettanut ruokapalvelun. Tämä ei ole siis Helsinki.

   Mukavaa viikonloppua Sinullekin.

   Poista