9. heinäkuuta 2016

MADE IN ITÄKESKUS

Yön aikana kylpyhuoneen laatat taas falskanneet. Vettä pieni lätäkkö siinä kohdin, missä laatoissa matala kuoppa. En enää viitsi kuoppaa kuivata. Kuivuu itsestään päivän mittaan. Vältän astumista siihen. Ehkä tämä vesijuttu ei ole vaarallista niin kauan, kun alakerta ei siitä joudu kärsimään. Outoa kuitenkin. No, olen kaiken voitavani tehnyt: ilmoittanut asunnon omistajalle, huoltoyhtiöön ja sieltä tultiin katsomaan ja hommasivat putkimiehen, joka sanoi, ettei mitään tee, ennen kuin näkee veden tulon laattojen välistä. Kävi sen kerran, vettä ei tullut  juuri silloin. Se siitä sitten. Minä syön mansikoita ja kirsikoita ja olen onnellinen.

Nyt kyllä juon aamuista maitokahvia. Päivä ei oikein lähde käyntiin ilman tätä jaloa juomaa. Onneksi sen papu aikoinaan Helsinginkin saavutti. Aurinko paistaa ja katu lauantaihiljainen. Ostin eilen kaksi uutta sohvatyynyä ja heitän kahdella vanhalla vesilintua. Uusien ostaminen ei ole mikään merkki, että alkaisin täällä viihtyä. Muhkurat vain alkoivat ärsyttää, kun pidän päätä niiden päällä. Muut tyynyt vielä kelpaavia. Ovatkin uudempia. Ennen oli tavaroissa valmistusmaa merkittynä. Nyt niissä lukee usein "made in Europe". Näihin tyynyihin kuitenkin oli urheasti merkitty valmistajaksi Ruotsi.

HS:ssä oli eräänä päivänä jonkunlainen kilpailu, onko  Lenita Airistolla hiuslisäke vai ei. En ottanut osaa, mutta huvituin, että kaikesta sitä testataan lukijoiden tietämystä. Minulla on ollut sama kampaaja kuin Airistolla, mutta en ole koskaan kiinnittänyt lisäke- tai ei-lisäkeasiaan huomiota. Otan lukijatesteihin mieluiten osaa, jos kysytään historiasta, maantieteestä, taiteesta yms. Ja jos kysytään urheilusta, että jääkö Kimi Räikkönen Ferrarille, tietäisin senkin.

Ensi viikolla on silmälääkäri ja kampaaja. Varmastikin tarvitsen lasit, kun joskus tv- ruudun kaikkein pienin präntti (käännöstekstit näen kyllä mainiosti) jää kirjaimellisesti hiukan hämäräksi. Minunhan on ehdottomasti nähtävä, jos ohjelma on ravintolasta, mitä seinällä oleva menu kertoo ja se on usein aika pientä tekstiä ja kamerasta kaukana. Hiukset taas tarvitsevat pientä pätkimistä. Että eivät niin kovin raivoisasti hulmahtele kesätuulessa. Tässä iässä ei enää minkään sovi hulmahdella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti