2. heinäkuuta 2016

KAKKIKO KISSA?

Jokaisessa talossa asuu näemmä ajattelemattomia ja vastuuttomia ihmisiä. Vein roskat ennen kauppaan menoa ja kissaa ulkoilutettiin kaikessa rauhassa lasten leikkialueella, jossa hiekkalaatikko. Jos oli käynyt tarpeillaan hiekkalaatikossa, oli se tapahtunut ennen minun tuloani ulos. Säännöt kieltävät ehdottomasti eläinten ulkoiluttamisen leikkialueilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Kakkivat tai ei.

Kömmin kauppaan, vaan en kauppakeskukseen asti. Hellettä. Aurinkoa. Minulle liikaa. Panin tuulettimen pyörimään keittiöönkin. Ikkunoiden auki pitäminen on yhtä tyhjän kanssa. Ulkona enemmän asteita kuin sisällä. Läpivetokaan ei ole hyväksi. No, huomenna kuulemma taas viilenee. Talvella moititaan kylmyyttä, kesällä on liian lämmintä. Milloinkaan ei hyvä. Suomen hellelukemat eivät kuitenkaan yllä semmoisten maitten lukemiin, joissa mittarit näyttävät lähellä 40-50 plusastetta. Olin aina lämpimällä huolissani puolison kestävyydestä. Tuuletin, viileät lakanat, usein tapahtuvaa tyynyn kääntämistä, juomista. Menehtyi sitten muuhun viime syksynä. Itsestäni en välitä, jos kuukahdan niin kuukahdan. Mutta yritän kuitenkin tehdä oloni itselleni mahdollisimman mukavaksi helteelläkin.

Presidentti Putin tuli ja meni ja nyt spekuloidaan sanomisiaan: mitä sillä ja sillä tarkoitti? Mutta kaiketi noin yleisesti ottaen välit Venäjän ja Suomen kanssa ovat normaalin hyvät. Kunhan pidämme vain näppimme erossa NATOsta. Pidämmekö?

Nyt salaattia laittamaan. Joukkoon ujutan avokadoa ja katkaravun pyrstöjä. Njam. Jälkiruuaksi espanjalaisia kirsikoita ja kotimaisia Polka-mansikoita. Kyllä taas kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti