1. tammikuuta 2019

YKSIN VAAN EI YKSINÄINEN

Tapana blogeissa on ollut kertoa edellisvuoden omista tärkeimmistä tapahtumista. Minä kun hehkutan niistä melkein päivittäin, niin mitäs enää kertomaan. Katse eteenpäin. Hyvää jo alkanutta vuotta 2019 meille kaikille!

Ystäväni A suree "yksinäisiä joulujani". Aivan suotta. Kertoo kyyneleiden tulevan silmiin. Ihan turhaan. Vaikka olen, ja olen jo ollut, joulun yksin, en ole, enkä tunne olevani, yksinäinen. Kyllä minä siitä mainitsisin, jos ryven syvässä itsesäälissä. En ryve. No, tietysti joskus mielessä vilahtaa muistoja, kun oli aviomies, vanhemmat, ystäviä viettämässä joulua. Ei tarkoita, että itkisin. Niitä on mukava muistella. Meillä oli aina kivaa yhdessä.  Pyydän A:ta kuivaamaan kyyneleet.

Minua kutsuttiin erään ystävän luo uuden vuoden aatoksi. Kiitin ja sanoin ei kiitos. Laiska olen lähtemään. Tossuissa kotona on lämmintä ja mukavaa. Mozartkin vielä tovin seurana. Sitten panen Antti Vihisen kirjan kannet kiinni. Musiikkina eilen ei ollenkaan Mozartia

Kuuntelin André Rieu Orchestran esityksiä. Straussia, Verdiä, Puccinia, Frederik Loew´ea... Tänään lisää Straussia Wienin filharmonikkojen mukana. E soitti Oulusta ja avaa kuulemma kuohuviinipullon konsertin aikana. Traditio. Minullakin olisi piccolopullo sampanjaa, mutta en tiedä,avaanko. Ei ainakaan traditio.

Viime yönä olin vielä täysin valveilla viiden aikaan aamulla. Ei hetkeäkään unten mailla. Luin Helsingin Sanomia verkossa. Maailmanlopusta. Paskanen loppuhan meillä on, tämä on vissi asia. Mutta miten?  Laakiobasalttipurkaus? 10 km kokoinen asteroidi? Aurinko tulee ja ottaa? Tuhoava pandemia? Ydinsota? Kybersota? Koneet ihmisen virassa? Oikeesti!! En saanut unta viidenkään jälkeen. Tilasin Suomen Kuvalehden. Sen lehden näköisen.  Ennen maailmanloppua on hyvä lukea Suomen Kuvalehteä.

Menin vuoteeseen, etten olisi tilannut mitään muuta. Hyvää tätä vuotta minulle ja kaikille muille! Vielä olemme hengissä.


8 kommenttia:

 1. No siinäpä tuli sitten perusteellisesti valvottua vuodenvaihde. Meillä päin oli tavallista rauhallisempaa, ei kuulunut niin paljon irtopaukkuja aamuyöstä kuin aikaisempina vuosina. Sää teki tehtävänsä.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli, Leena Laurila, pitkän kaavan mukaan. Hyvää vuotta 2019 sinulle.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin myös sinulle, Heidi, onnea tälle alkaneelle vuodelle.

   Poista
 3. Paljon on yksinään eleleviä jotka ovat myös yksinäisiä. Ilo kuulla, ettet sinä koe itseäsi yksinäiseksi ♥
  Täällä meidän kotikulmilla alkoi hillitön pauke ja rätinä heti klo 18, mutta myrskyinen sää teki tehtävänsä ja tienoo hiljeni täysin heti puolen yön jälkeen :)
  Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku, en todellakaan koe. Puuhaan kaikenlaista ja ystäviä on. Samoin sinulle onnea tälle jo alkaneelle vuodelle 2019.

   Poista
 4. Hyvää Uutta Vuotta sinne ja kiitokset näistä blogijutuista. Joskus viime vuonna löysin nämä ja olen viihtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitoksia. Jos viihdyt, siitäkin kiitos. Hyvää vuotta 2019 sinulle myös.

   Poista