9. tammikuuta 2019

TAAS YKSI LUETTU

Nyt on Voltairen filosofiset tarinatkin loppuun luettu. Hän kirjoitti tarinoitaan 21 vuotiaasta 73 vuotiaaksi. Leena Rantanen suomentanut. Voltaire joidenkin ajatustensa kanssa sopisi hyvin tähän meidän aikaamme. Panin kirjan hyllyyn ja siirryin Michael Boothin kirjaan. Siinäkin jo loppupuolella.

Jouduin kuin jouduinkin ottamaan illalla Tenoxin. Olisin ehkä muuten valvonut koko yön ja tänään on mentävä pulikoimaan. Se vaatii kohtalaista pirtsakkana olemista.

Soitin vanhalle ystävälleni S:lle, jolta sain joulukortin. Kutsui kyläilemään ja minä lupasin palata asiaan ja nyt hiukan lyhyemmän ajan kuluttua kuin mitä nyt oli. Hän ei edes ole tiennyt nykyistä osoitettani ja olen asunut helmikuussa jo vuoden. Huonosti, huonosti hoidan ystävyyssuhteitani. Posti ystävällisesti lähetti hänen korttinsa minulle. Niin että on Postissa kehumistakin. Joku kertoi Postin kadottamista kirjatuista kirjeistä ja muusta hävinneestä postista. Hävikki lienee kuitenkin aika pieni, kun ottaa huomioon sen määrän, jota Postissa käsitellään. Italian postin kanssa oli minullakin hankaluuksia vuosia sitten. Säkki, jossa oli minun paksu kirjeeni, heitettiin Tiberin pohjaan, josta se sitten muutaman vuoden kuluttua hyvinkin vettyneenä löydettiin ja kirjeeni meni perille aika huonokuntoisena. Nyttemmin siellä on petrattu ja kaikki kulkee kuten pitääkin. Edes lähettämäni kirjat eivät ole kadonneet.

Katselin tv:stä ohjelman Mielensäpahoittajasta. Ei ollut mitään tietoa ennakkoon ja siksi luulin sen olevan kuten Tuomas Kyrön kirjatkin. Ei ollut. Aika jännästi toteutettu ja aion katsoa jatkotkin. Heikki Kinnunen pahoittamassa mieltään ja hokemassa, että kaikki oli ennen paremmin. Mukaan oli ympätty itse kirjailijakin, Katri Helena ja Värttinä-yhtyeestä laulajahanuristi Susan Aho. Minä jostain syystä hiukan vierastan näitä kotimaisia juttuja, mutta nyt rohkaistuin katsomaan ja varsin Tuomas Kyrön takia, jonka kirjoja olen useammankin lukenut. Heikki Kinnunen on kuulunut niihin näyttelijöihin, jota syvästi sympatiseeraan.

Nyt on suihkun aika ja sitten valmistaudun uimahallia varten. Tietää varsin nopeatempoista vesijumppaa puolen tunnin ajan. Molskis sanoi jo Eemelikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti