30. tammikuuta 2019

TIETOKONE ON TÄTÄ AIKAA

Minulla on muutama ystävä, joilla ei ole tietokonetta. Ovat hiukan äkeissään muulle maailmalle, jossa se melkein kaikilla on ja sen omistamista suorastaan vaaditaan. En agitoi heitä tätä tekniikan vehjettä hankkimaan, mutta korostan sen tarpeellisuutta monessakin asiassa. Esimerkiksi Helsingin kulttuuritapahtumien tiedottamisessa. Kaikkea tietoa ei saa lehdistä tai radiosta. Olen tahtomattani joutunut olemaan primus motorina, joka tiedottaa tapahtumista, jotka erästäkin ystävääni kiinnostaa. Jos hänellä olisi tietokone... Tietokone puolustaa paikkaansa myös tässä blogin kirjoittamisessa. On henkilöitä, joilla on tarve kirjoittaa. Juu, on kynä ja paperia vielä olemassa ja useimmilla pöytälaatikko. Näin tehtiin ennen. Minä voin aikanaan kysyä puolisoltani asioita. Enää en voi. Käännyn Googlen puoleen. En tulisi toimeen ilman tietokonetta. Tarvitsen sitä jokikinen päivä vuodessa tavalla tai toisella.

Ensi kuussa on kamarimusiikkikonsertti. Menen sinne. Siitä sain tiedon sähköpostiini HKO:n tiedottajalta. Debussyä ja Stravinskyä. Kuuntelin netin kautta ennakoon Debussyn Beau Soir´in ja Galliwog´s Cakewalk´in. Ilman tietokonetta tämä ei olisi mahdollista näin mukavasti.

Etenen hyvää vauhtia Huckin kirjassa. Hurja lapsuus, isä juoppo ja metkut kaiken aikaa Huckilla mielessä. Jarkko Laine suomentanut alkukieltä rehvakkaan rennosti. Suuresti minua viehättää kirjassa sen aitous ja mahdollisimman lähelle päästy alkuperäisyys. Ei sliipattu ja nykykielitieteilijöiden makuun siivottu. Kuin olisi itse salaa jossain Mississippin rantapöheikössä katselemassa ja kuuntelemassa. Tai laskettelisi Jim-neekerin ja Huckin kanssa heidän rakentamallaan lautalla Ol´ Man Riveriä pitkin myötävirtaan.

"That ol´ man river
He don´t  say nothing
But he must know something..."

Jim on rouva Watsonin omistuksessa ja Jim oli kuullut, että rouva aikoi hänet myydä ja karkasi. Huck oli taas paennut väkivaltaista isäänsä. Nämä kaksi heppua tunsivat toisensa entuudestaan ja nyt lyöttäytyivät yhteen. Siitä alkoi seikkailu.

Tänään jumppaamaan veteen. Viime viikko jäikin väliin. Aamulatten jälkeen alan valmistautua. Otin unipillerin illalla ja nukuin kuin pieni porsas. On varattava lääkäriltä aika ja kauniisti pyydettävä muutamien lääkemääräysten uusimista mukaan lukien unipillerit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti