26. tammikuuta 2019

MATA HARI JA JEEVES

Kaksi kirjaa Suomalaisesta Kirjakaupasta P.G. Wodehouse Parahin Jeeves. Alkuperäispainos vuonna 1930 Very good, Jeeves. Toinen kirja Paulo Coelho Vakooja, alkuperäinen 2016, suomennos samana vuonna. Aloitin jälkimmäisen. Mata Hari. Kuoli 1917.  Jeeves on ollut sarjana televisossa ja minäkin  sitä nauraen katsellut. Jeeves-hovimestarina mainio Stephen Fry.

Kirjat ostin samalla kuin kävin ruokakaupassa. Jos Helsinkiinkin syöksähtää ensi viikolla paukkuva pakkanen ja lukema mittarissa heiluu jossain miinus 30, niin harkitsen tarkasti kauppaan menemistä. Ostin varoiksi ja varastoon. Jos taas on kuitenkin uhkauksista huolimatta sopivan leutoa, voin lähteä kahta kättä heiluttaen vain maleksimaan jonnekin. Se Oodi on yhä suunnitelmissa.

Olin eräänä päivänä niin pirtsakkana että imuroin ja pyyhin pinnoilta sekä makuu-työhuoneen kattovalaisimesta pölyt. Oli niin putipuhdasta. Istuin oikein ihailemaan tulosta. Päivään sisältyi kunnon lounaankin valmistaminen, sen syöminen ja kynsien lakkaaminen. Kaiken tämän jälkeen melkein ylpistyin.

Selvisi televisiosta, että Jorma Uotinen asuu minun entisillä kotinurkillani Töölössä. Tuli ikävä Töölöön tai kuten tosi tölikäläinen sanoo "Töölööseen". Ystäväni K, joka tietää julkkiksista paljon, tiesi Uotisen asuneen ennen Bulevardilla. Jos näin on, ei taitelija ole nykyisin sitten "tosi tölikäläinen". Mutta aikaisemmin asui "tosi" Stadissa. Kuka se nyt oli, joka väitti aitoa oikeaa Helsinkiä olevan ainoastaan alueet Hesperiankadun eteläpuolella? Henrik Tikkanen? Jörn Donner? Matti Klinge ei kuitenkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti