18. huhtikuuta 2018

UUSIA SALAATTINAUTINTOJA

Muistin ykskaks minulla olevan vaalean ulsterin. Miltähän se näyttää?  Kaivoin sen kaapista. Vähän pitkä. Pesun tarpeessa sekin. Mittasin helmaa ja vein pesulaan. Lyhentävät ja pesevät. Mutta mitat helmassa päin seiniä. Kerroin mittaustalkoistani ja pesularouvaa nauratti jostain syystä. Hän korjasi helman tasaiseksi, 12 cm otetaan pois. Ilmoittavat tekstiviestillä kun takki on valmis. Ehkä en sitä enää nyt ehdi käyttää, mutta onpahan otettavaksi, kun tarvitsen.

Olin oikein freesi ja virkeä kauppakeskuksessa ja olisin ollut valmis keskustelemaankin jonkun kanssa, mutta ehdokkaita ei ilmaantunut. Oli aamupäivä ja väkeä vähän. Menin Herkkuun, jossa myyjä hehkutti Hullujen Päivien hienoa onnistumista. Hullaannuin taannoin  Mimis salaattiin ja Mimis versoseokseen. Ostin taas. Ensin mainitussa Tatsoita, Rucolan versoja ja Punamangoldia. Jälkimmäinen koostuu Paksoista, Japanin sinapista ja Sangosta. Nousiaisissa viljelijä, joka näitä herkkuja kasvattaa. Ihan ovat oman Suomen tuotantoa!

Kökötin eilen parvekkeella ja luin Elisabeth Rehnin vaiherikkaasta elämästä ja join suklaista espressoa. Jalat nostin rahille ja nautin. Hiukan oli viileää, että parinkymmenen sivun jälkeen tulin sisälle. No, olisi ollut torkkupeitto lämmikkeenä, mutta en siihen kääriytynyt.

Huomenaamulla labraan. Muistuttivat, että ravinnotta. Sen tiesin jo. En ole taaskaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Oikeastaan aika kamalaa, että tähän ikään on jo kaikenlaista, siis melkein kaiken, kokenut. Ei todellakaan mitään uutta auringon alla, noin laajasti ajatellen. Voisinko edes mistään enää hämmästyä?

2 kommenttia:

 1. Kyllähän se niin on, että vuosien myötä hämmästeltävät asiat vähenevät, mutta emmehän me kuitenkaan etukäteen tiedä mitä elämällä vielä meidän varallemme on olemassa.
  Erikoisen kivalta kuulostaa tuo löytämäsi salaatti. Myydäänköhän sitä missään muualla kuin Herkussa? Citymarketissa, Prismassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, Marjatta. Herkun lisäksi muista kaupoista en tiedä, kun en enää käy Citymarketissa ja Prismakin aivan vieras minulle. Luulisi näitä Mimis-salaatteja olevan muuallakin. Oikeastaan olen aivan varma asiasta.

   Poista