20. huhtikuuta 2018

KOKO MAAILMA MAJATALONA

Minulla on nk. pakenevat suonet. Eilen jälleen labrassa leikittiin hippaa suonien kanssa. Lopulta vanhaan tapaan verta saatiin kämmenselästä. Postittavat tulokset ja sitten varaan ajan tohtorilta.

Aina olen sitä mieltä, että tämmöisen rääkin jälkeen ansaitsen palkinnon. Menin  Kustantajien ystävämyynnistä, Into Kustannus, ostamaan kirjoja. Harmikseni ystävällinen kirjanmyyjä kertoi heidän toimintansa päättyvän kuuden viikon kuluttua. Kauppa on kauppakeskuksessa ja olen siellä usein Suomalaisen Kirjakaupan ohella asioinut.

Ostin kaksi kirjaa. Ari Saastamoinen Tuhat tietä Roomaan (Gaudeamus) ja Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen, Annina Vainio Marimekko (Into). Jälkimmäinen varsin muhkea teos. Muhkea on Marimekkokin. Yhteensä kirjoissa sivuja 798. Elisabeth Rehn on vielä kesken.

Ryhdyin illalla lukemaan matkakirjaa Roomasta. Se ei suinkaan ole tämän ajan matkakirja, vaan kertoo ajasta kauan ennen meitä. Esipuheeseen kirjailija Saastamoinen on pannut runoilija Maniliuksen ajatuksen "Vaan aina heitä haluttaa vieraissa kaupungeissa vaeltaa tutkia tuntematonta merta ja pitää koko maailmaa majatalonaan." Marcus Manilius eli ennen ajanlaskumme alkua. Kirja kertoo antiikin matkustamisista, kauppa-, sota- ja jopa huvimatkustamisesta vesitse ja maitse Tiet huonoja, jos oli ollenkaan. Kävellen aivan alussa. Via Appia rakennettiin. Sitä pitkin yhä kuljetaan.  Rooman valtakunta alkoi olla laaja, matkustuskohteita riitti. Hevosilla, muuleilla ja aaseillakin kuljettiin. Laivoja rakennettiin enemmän ja enemmän, meri urkeni pitkälle. Mielenkiintoinen kirja. Etusivulla muuten kirjailija Ari Saastamoisen nimikirjoitus 7.10.2017!

Poikkesin myös entiseen lähikauppaan. Laatikollinen mansikoita, hedelmiä ja valmis Tex mex kanasalaatti. Vaikka en ollut saanut aamukahvia, söin ensin salaatin ja sitten ison lasillisen lattea perään. Nyt en enää liiku mihinkään. Ruokaa on ja mansikoita. Mitäpä sitä muuta! Viikonloppu saa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti