24. huhtikuuta 2018

STORYVILLE HOUKUTTAA

Idioottimaista luetella menopaikkoja, joihin ei osallistu. Luettelen silti. Storyvillessä 27.4. musaa ja paljon. Juho Pitkänen on ensin Jimi Hendrix-tuulella. Witchita Blues Woman ja Jimmie "Bluesman" Lawson & The Sepia Rhythm´s Blues. Jälkimmäinen musiikkielämys klo 23. Suomi-Amerikka Yhdistys tahtoo jäseniä ja heidän ystäviään kuuntelemaan. Jos asuisin vielä Helsingissä, olisi helppoa hypätä ratikkaan ja ajaa Storyvilleen. Täältä en lähde, mutta olen hengessä mukana. Olen muutaman kerran ollut Storyvillessä puolison ja ystävien kanssa. Kyllä tämmöinen musiikki vetää mukaansa epämusikaalisenkin ihmisen. Ja se tunnelma!! Siinähän jaloilla minäkin lattiaan rytmittelin.

Kerran surin lokittomuutta täällä sisämaassa. Näkyy niitä lentelevän näilläkin nurkilla. Nyt niitä kaipaan, mutta Katajanokalla olivat aikamoinen riesa. Pesivät roskisvajan katolla ja roskien vieminen oli yhtä venäläistä rulettia. Nuoriso vielä edesauttoi lokkivanhempien aggressiivisuutta heittelemällä kiviä pesään. Yhden poikasen onnistuivat tappamaan. Lokkiemo syötti sen sitten muille poikasilleen mallikkaasti. No, luonnossa näkee kaikenlaista draamaa kannibalisminkin nimissä. Ei sen julmempaa kuin urosleijonan savannilla siivoaminen reviirillään  pienistä pennuista saadakseen  naaraan kanssaan parittelemaan.

Olen tänään lähdössä ihmisten ilmoille. Hedelmiä, kahvikapseleita, vaahdotusmaitoa... Ja sitten istuudun johonkin vain katselemaan ohikulkijoita. Kaikilla on muuten jalassaan vapaa-ajan jalkineet, semmoiset mukavalta näyttävät tossukaiset. Minä kopistelen epämukavasti korkkareissa! Ulkona viileää ja se tarkoittaa, että vanha kunnon ulsteri päälle. Kivat hellivät kevätpäivät ovat menneisyyttä. Vappunakaan emme hurraa keväisemmissä merkeissä sään puolesta. Eikä Manta-parka saa ylleen muuta kuin pelkän lakin päähänsä.

Marimekko-kirja kertoo jo, että alkuvaikeudet yrityksessä ohi. Unikkoa levitetään maailmalle rautarouva Armi Ratian ohjauksessa. Kirsti Paakkasen tuleminen on vasta tulevaisuudessa. Luen vuorotellen Roomaa ja Marimekkoa, myös Rehn on yöpöydällä. Kirjat hyvin erilaisia, että tarkasti tiedän, missä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti