12. helmikuuta 2017

VANHA SINISILMÄ

Tiesittekö, että Frank Sinatra on painanut kuusi kiloa syntyessään? Ja että hän päätti jo pienenä poikana tulla laulajaksi? Tie oli pitkä ja kivinen monta vuotta, mutta sitten nappasi. Olen kirjassa vasta alussa, kuten "Vanha Sinisilmäkin" urallaan. Kirja sen verran painava, että on hankala luettava makuuasennossa. Luenkin välillä Christien  kevyempää Seitsemän kellon salaisuutta. Eikä se ole Hercule Poirot-juttu, vaan Scotland Yardin ansiokas tarkastaja Battle käyttelee "harmaita" aivosolujaan ratkoakseen rikoksen tai rikoksia tässä kirjassa. Englanninkielinen alkuteos ilmestynyt vuonna 1929. Eilinen menikin lukien ja vanhaa jazzia kuunnellen. Koko päivä! Illalla katselin Miljonääri-tietokilpailun. Jutustelua kilpailijoiden kanssa ja valtava määrä mainoksia ja tiuhempaan kuin varttitunnin välein. Mutta on se Jaajo Linnonmaa niin mukava ja kultunen! Siitäkin huolimatta, että hän on juuttunut mahtavaa-sanaan.

Ulkona aurinkoista ja hiljaista. Autotkin nauttimassa sunnuntaiaamusta parkissaan. Nukuin hyvin, mutta heräsin aamuyöstä ja ihmettelin hetken maailman menoa. Sitäkin, että osa ystävistäni on jo kyllästynyt presidentti Trump-jauhantaan. Minä en ole. Luen ja kuuntelen. Koko homma on kuin jonkunlaista, no sanoisinko hiukan outoa näytelmää, jolla lehdet ja muu media mellastavat. HS:n kirjoitus kertoo tänään, että yli puolet amerikkalaisista pitää herra Trumpia hyvänä presidenttinä, paljon parempana kuin edeltäjiään. Joitakuita kuulemma ärsyttää hänen kampauksensa ja karkea kielenkäyttö, mutta miljardööri saa olla originelli ja kun hän tarkoittaa kuitenkin pelkkää hyvää. Totta puhuen, tunnen yhä epävarmuutta kaikesta, mikä Eurooppaa ja maailmaa koskee. Niin että se, että Pekka Haavisto asettuu taas mukaan Suomen presidenttikilpaan, ei hetkauta millään lailla. On hän aikamoinen sitkeä sissi! En usko meidän vieläkään olevan valmiita Pekka Haaviston presidenttiyteen.

Pysyttelen tänäänkin kotona ja huomenna myös. Luen ja nautiskelen päivistä. Tiistaina liikkeelle. Ehkä jo Sinatran kirjassa kerrotaan, että hän on juuri laulanut tulevan hittinsä. Niitähän on kuunneltavanamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti