29. marraskuuta 2016

KOKO AJAN MENOSSA

Aika on ollut matalalentoa paikasta toiseen lujasti rollaattorin kahvoista kiinni pitäen. Loppuviikko samaa tahtia ihan lauantaita myöten. Menen M:n kanssa Ateneumiin. Ja sitten pitää pohtia Modiglianin  pitkäkaulaisuutta muotokuvissa. Taas kerran ja jälleen vastausta saamatta. No, onhan joutsenkaula nätti, mutta ei tarvitsisi venyttää ihan niin pitkälle. Minun ikioma ikuisuuskysymykseni Modiglianin kohdalla. M:llä ja minulla on ollut tapana mennä kuplivaiselle näyttelyn jälkeen. Niin nyt lauantainakin.

Olen etsinyt perunkirjaa ja luulin löytäneeni. Pankkineiti sanoi, ettei ole haluamansa. Olihan minulla  monta arkkia Verohallinnon päätöstä kuitenkin. Asiatkin samat kuin perunkirjassa. Vähän purnasin, kuinka moneen kertaan pitää präntättynä sama asia olla? Neiti meni kysymään pankin lakimiehiltä. Olin ostanut pankkiin mennessäni Agatha Christietä (neiti Marple) ja aloin odotellessani lukea. Virkailija tuli ja armon annettiin käydä oikeuden edestä. Verohallinnon päätös riitti. Sain tilin sekä verkkopankkioikeuteni lopetettua. Sain selville, että neiti on asunut Töölössä ihan lapsuuskotikatuni naapurikadulla. Aloin tarinoida, miltä Töölö näytti minun aikanani. Kerroin isosta ja pienestä kaltsista, joiden paikalla on nyt Kelan konttorirakennus. Olimmehan kuin tutut ikään neidin kanssa. Kiitin vuosista, joina pankki oli minua ja puolisoa hyvin palvellut ja kiitin neitiä, joka oli asiansa osaava, ystävällinen ja ymmärtäväinen. Sitten on vielä yksi pankki. Saas nähdä, ollaanko siellä yhtä ymmärtäväisiä. Suuresti epäilen.

Huomasin Kakkugallerian kauppakeskuksessa. Saan vieraan ja menin ostamaan leivoksia. Olen luvannut myös aterian ja se taas on Stockmannin Herkun. Stilton-juusto tullut, joulu kun on, ja totta kai ostin. Tämä tapahtui jo toissapäivänä ja Aleksin Stockmannilta. Muistin Englannissa nauttineeni portviiniä Stiltonin kanssa ja menin ostamaan portviiniä. Jos P-D tätä lukee, niin tämmöistä saat.

Aamutossujen kiintiö on nyt täyttynyt. Kolme paria kaapissa ja yksi vuoteen vieressä. Tossuasiahan oli taannoin päivän polttavaa, kun en koko kaupungista saanut tossuja. Stockmannin arvovaltainen kenkäosasto oli jo aiemmin kertonut tossujen olevan sesonkitavaraa ja niitä tulee ja myydään vain ennen joulua. Purnasin siitäkin. Sesonkitavaraa!!!

Ansku P, tervetuloa! Kiitos tulemisesta.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ♥
    Tuula's life-blogin Tuula suositteli tutustumaan, joten täällä ollaan ja pysytään :)

    VastaaPoista
  2. Ansku. Vielä kerran tervetuloa ja kiitos Tuulalle.

    VastaaPoista