22. marraskuuta 2016

HENNAKSI LUULI

Voi,voi, mitenkä sitä voi erehtyä hennan ja khat-huumeen välillä. Espoolainen kunnallispoliitikko tuli Etiopian matkaltaan kotiin ja luuli tuovansa 22 kiloa hennaa ja tulli kertoikin ilmeisesti hämmästyneelle poliitikolle, että herralla on khat-huumetta matkalaukuissa 22 kiloa. Voi, voi sentään. Siinä erehdyksessä meni kunnalisvaalien ehdokkuus. Hän katuu, kun ei osannut arvatakaan kanniskelevansa khatia ja kun sen piti olla ihan vaaratonta hennaa. Miten siinä nyt semmoinen erehdys pääsi käymään?

Tänään on kauppapäivä, kunhan tästä tokenen. Hedelmiä ja ruisleipää. Lipittelen nyt ensi alkuun aamukahvini loppuun ja sitten muiden  aamupuuhastelujen jälkeen konttaan kauppakeskukseen. Juttelin illalla Ouluun ja E. kertoi, että hänen poikansa M. oli hämmästellyt muuttamistani Itäkeskukseen. Minä en hämmästele, vaan itken. Joku on sanonut, että totun. Katin kontit! En ikinä!

Luin toisen Christien loppuun ja sain tietää, että Hercule Poirotilla on ollut Achille-niminen veli. Poirotin yksityiselämää kun emme ole päässeet paljoa repostelemaan. Jos vähääkään. Tässä kirjassa Poirot juo muuten olutta, jota hän ei David Suchetina tv-sarjassa milloinkaan tee. Muistan Poirotia suorastaan puistattaneen, kun joku olisi tarjonnut hänelle tuopillisen kaljaa. Achille-Achilles, hänkin kreikkalainen sankari Herkuleen tapaan. Tosin Achileella oli heikko kohta kropassaan kantapään kohdalla, kun Herkules uhosi kaikkinensa ilman heikkouksia. Tämä Achilleen kantapääjuttu on meille kaikille tuttu juttu.

Tänään päästän mahdolliset lukijani pälkähästä ja vaikenen päivittäisestä Yeatsistani.

4 kommenttia:

 1. No huomenna taas. Minä kun en osaa runoutta lukea, niin valmiiksi valittu annos päivässä on oikein sopiva määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulisko, ihana tietää, että joku lukee. Sinäkin. Kiitos.Itse pidän runoista.

   Poista
 2. No niinpä! Ovat kai khat ja henna niin samanvärisiä ja samanlaisissa pakkauksissa, että erehdys pääsi käymään. Hohhoijaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, "erehdyksiä" sattuu. Ja nyt tuli kaverille kalliiksi. Hohhoijaa sanon minäkin.

   Poista