26. marraskuuta 2016

EPÄAMMATTIMAINEN KÄYTÖS

Kuinka monta kertaa sallitaan bussinkuljettajan ajaa bussista lapsi pimeään iltaan, kun ei ole lippua tai rahaa, ennen kuin tämmöiseen kuljettajan epäinhimilliseen käyttäytymiseen puututaan ankarasti? Kuljettaja joutuu puhutteluun. Mitä sitten? On puhuteltu. Tämähän vastikään sattunut tapahtuma ei ole ensimmäinen, eikä se ole taatustikaan viimeinen. Ihmettelen bussissa olevia muita matkustajiakin. Olisi voitu kerätä kolehti ja maksaa tyttö perille. Kuljettaja olisi voinut kaivaa kuvettaan ja antaa tytölle puuttuva raha. Tuskin kenenkään taloudellinen asema olisi keikahtanut. Jos kuljettajan oma lapsi saisi joskus samanlaisen kohtelun, mitä ajattelisi? "Tee toiselle siten kuin toivoisit itsellesi tehtävän."

Minä kävin roskiksella, jos ilma huomenna muuttuu talvisemmaksi, lumisemmaksi ja kylmemmäksi. Ensi viikolla sään ollessa minkälainen tahansa, lähden stadiin. Pankissakin on tapaaminen. Yhdessä pankissa lopetan tilin. Tosin lopullisen päätöksen teen vasta paikan päällä, mutta puolison nimi on poistettava joka tapauksessa. Paperia taas jos jonkunlaista mukaan, että uskovat. Armo kävi kyllä hiljattain oikeuden puolesta, kun sain olla lähettämättä perukirjaa erääseen paikkaan, kun sitä ei siihen hätään löytynyt. Oli vain päätös, jossa tietysti kerrottu oleelliset asiat. Tästä puhelimessa olleessa naishenkilössä oli inhimillisyyttä! Siitä lämmin kiitos. No, löytyi se kysytty perukirjakin, kun oikein pengoin.

Tämä viikonloppu on kuulemma kiivas pikkujouluviikonloppu. Tästä alkaa sitten hillitön joulun valmistelu ja siitä kirjoitti puoliso kerran runon.

JOULURUNO

Taas kaupoissa käydään villiä sotaa
on hankittava ostettava varattava tota ja tota...
jotta sivistysjoulu taas saataisiin aikaan
ja pöydät notkuisi laidasta laitaan.

Kun joskus löytyisi se hallitusherra
joka diktaattorina päättäisi kerran
että kekri ja joulu ja laskiainen
pääsiäiswappu ja mittumaari
ja jokainen muu pyhäntuntuinen päivä
vois olla se yksi ja sama vaan
vaikkapa kahdeksan kuukautta kestoltaan!

(Stadin friidun puoliso)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti