1. elokuuta 2016

KEATSISTA KLINGEEN

Yllätys, yllätys, sain tekstiviestin Akateemisesta: Keatsin runot on tullut. Kuukausi meni ja totta kai olin menettänyt toivoni. Kirja pidetään kolme päivää ja jos en hae, pannaan myyntiin. No, minähän soitan, että tulen kun tulen, vaikka menisi pitemmälle kuin kolme päivää. Jos asiakas pannaan odottamaan 30 päivää, niin kirjakauppa voi odottaa vaikka viikon.

Uneni ovat taas tulleet hullummiksi. Viime yönä tutustuin professori Matti Klingeen Ateneumissa. Ateneumin ymmärrän, olenhan sinne menossa ja Klingenkin jollain lailla. Ostin keväällä hänen vuonna 2012 ilmestynen kirjansa Pääkaupunki, jota en ole vielä kokonaan lukenut. Näistä kokemuksista uni ja muu olikin sitten pelkkää mielikuvitusta alitajunnan puolelta.

Kaivoin professorista tietoa netistä ja kuuntelin toimittaja Jukka Kuosmasen haastattelun. Keskusteli tohtori Lasse Lehtisen kanssa Klingen kirjasta Upsalasta Pariisiin (2014). Matti Klingestä on sanottu hänen olevan "yhden miehen juhlakulkue". Osuvaa. Mies, jonka käytökseen ja pukeutumiseen on vuosikymmenet kiinnitetty huomiota ja professori lienee tämän maan viimeinen aito herrasmies.

No, minä siis unessa tutustuin Matti Klingeen ja jutusta sukeutui ihan hyvä tuttavuus. Ekbergin kahvilaa, Espan puistoa, Kappelia ja sain kuunnella historioitsijan tarinointia meidän kummankin syntymäkaupungista. Ehkä palaan uneen jonain yönä. Se oli niin mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti