17. joulukuuta 2015

MICHAEL PORTILLON JA MEIKKITAITEILIJAN SEURASSA

Olen seurannut YleAreenasta Kiehtova maailma: Junamatka Eurooppaan-sarjaa. Näytetty myös televisiossa. Nyt olimme eilen Skandinaviassa  Michael Portillon seurassa kainalossamme  George Bradshawn oiva matkaopas vuodelta 1913. Christian Andersenin Pieni merenneito Kööpenhaminassa omalla kivellään turistien ympäröimänä. Junalla Juutinrauman siltaa pitkin Ruotsiin. Siellä saunottiin. Michael Portillolla uimahousut jalassa. Mutta saunan jälkeen uimaan meni, kun se on kerran tapana. Ajettiin myös resiinalla piknikille eväskorissa lundilaista makkaraa. Norja näytti oppaallemme Oslossa Edvard Munchin "Huudon", jonka pieneen kokoon Michael oli pettynyt. (Samoin ajatellaan Louvren Mona Lisan olevan mahtikokoa, vaan ei ole.) Michael kävi Henrik Ibsenin kotona, joka on museona. Siellä kirjoitettiin "Nukkekoti" vuonna 1879. Suurimman osan Euroopan matkoistaan suorittaa Michael Portillo junalla, jota matkustusmuotoa minäkin rakastan. Kiitoksia oppaille, Portillo ja Bradshaw, hienosta matkasta naapurimaihimme.

Menin sekaisin eilen ja ostin itselleni jouluaiheista ruokaa. Siis laatikoita ja kinkkua. Panin pakkaseen odottamaan joulua. Ostin myös yhden meikkituotteen ja minua palveli itse Meikkitaiteilija. Olin häkeltynyt miespuolisesta palvelusta, etten löytänyt sanaa "ripsiväri". Meikkitaiteilija ymmärsi takelteluni ja esitteli tuotteita. Liikehdintä oli taiteellisen ammattitaitoista ja harjan koko näytettiin käden selkämystä vasten varsin sirolla liikkeellä. Lopuksi hän saatteli minut kassalle asti, kumarsi ja liiteli pois. Maksoin ja rullauduin koneportaisiin ja Herkkuun. Olin Itiksen Stockalla. Matka on siellä pitkä kuin Tipperaryyn, minun on levättävä kolme kertaa. Onneksi on niitä epämukavia istuimia käytävillä. Kotimatkalla istuessani lepäämässä viereen tuli herrahenkilö, joka huokaisi syvään ja sanoi "joka neljäs on ulkomaalainen, pian olemme vähemmistöä". Ah, kuinka minä myötäilinkään "näin on" ja huokasin itsekin.

2 kommenttia:

  1. No niin! Sullehan alkaa kertyä kaikenlaisia kokemuksia siellä Itiksessä. Oikein hyvä! Muistelen sun joskus kirjoittaneenkin palvelun puutteesta. No, nytpä sitä sait. Ja hei, ei jouluruokien ostaminen tarkoita sekaisin menoa. Aika monet ihmiset toimii ihan samalla tavalla tähän aikaan vuodesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Marjatta. Ehkä tämä ei olekaan hullumpi paikka asua.

      Poista