3. joulukuuta 2015

LISÄÄ SÄHKÖÄ

Tämä uusi asuintaloni onkin sellainen, että täällä naapurit tervehtivät ja kysyvät, olenko uusi asukas. Sitten jutellaan. Kertaakaan en ole roskiskeikkaa päässyt ilman huomiota. Tässähän on oltava pihakulttuurissa enemmän sosiaalinen kuin vuosiin.

Sähkömies kävi, diplomi-insinööri. Ensin vuokranantajan laskuun teipattu pistorasian vaihto. Keittiössäkin oli ongelma. Vähän kyselin ja jahkailin. Insinööri lähti pois ja soitti hetken kuluttua, että voisi tulla keittiönkin pistorasian panemaan kuntoon. Kertoi hinnan työstä, eikä se päätä huimannut. Tuli ja teki. Siitä tuli minulle omakustanteinen. Tarvitsin lisää sähköä. Mukava oli tämä inssi. Juttelimme kaikenlaista sähköstä. Sain senkin tietää, että hänen suvussaan on paljon insinöörejä. Mikähän siinä on, että suvuissa on saman ammatin harjoittajia useita ja vielä vaimoiksi ja miehiksi joutuu saman alan edustaja? Minun puolisoni siunanneen papin suku vilisi pappeja ja piispojakin joukossa. Insinööri jätti minulle korttinsa, jos joskus tarvitsen sähkömiestä. Ehkä tarvitsen, ehkä en, mutta on hyvä olla olemassa mahdollisuus saada alan ammattilainen.

Olen saanut suurimman osan pahvilaatikoista taiteltua kartongin jäteastiaan sopivaan kokoon. Kynnet siinä meni. Jäi toki vielä taiteltavaa. Tänään vuorossa kynttilälaatikon tyhjennys. En varmaan ehdi elämäni aikana kaikkia polttaa. Joskus olin suurkuluttaja ja tämä varasto on niiltä ajoilta. Rakastan vieläkin kynttilän valoa ja sen liekkiä. On rauhoittavaa olla kynttilän lähellä siitä nauttien. Ja se lämmittää pikkuisella liekillään ympäristöään. Kerran ostin semmoisen paristolla käyvän tuikun. No ei sitten lähimaillakaan aidon tuntuinen, suorastaan kynttilän liekin irvikuva. Turvallinen toki. Sitä on moni lapsi varmasti yrittänyt puhaltaa sammuksiin.

Turvapaikan hakijoita opastetaan pukeutumaan kylmän varalle. Kävelevät Oulun tienoilla lumisessa maassa sandaaleissa ja jalassa sortsit. Eikö paleleminen pane ajattelemaan, että pitäisi panna villaa ylle? Vaatteitahan heille on annettu ymmärtääkseni tarpeeksi. Pitääkö oikeasti opettaa, että jos ihminen palelee, sille pitää tehdä jotain, eikä vain palella?5 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta sinun asettuminen sinne :)
  Se on kiva asua kerrostalossa jossa tervehditään nuoresta vanhaan :)
  Tämä missä majailen on sellainen :)
  Kiva että sähköapua löytyi .
  *halauksia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palataan, Mudetikru, asioihin. Vielä en ole saanut visiittikuntoon tätä huushollia. Hidasta,hidasta...

   Poista
  2. Eihän tässä kiirusta ole :) teet omaan tahtiin :) Niin se menee :)

   Poista
 2. Mukavaa, että naapurit ovat olleet sosiaalisia. Hyvä sähkömies on hyvä olla "varastossa". Minun veljeni on sähköasentaja ja monta kertaa on auttanut meitä sähköongelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli, näin on, käden taitoja tarvitaan ja kun ei itse osaa, hyvä olemassa sähkömies. Kun naapuri tervehtii, uusi asukas tuntee olevansa tervetullut taloon. Ihan kivaa.

   Poista