11. joulukuuta 2015

LAMPUN METSÄSTYSTÄ

Ei näemmä Itis-nimisestä kauppakeskuksesta saa kaikkea. Rullauduin Clas Ohlsonilla, Stockmannilla ja K-Citymarketissa etsimässä kattokruunuun ja lampetteihin kynttilälamppuja. Ei oo.  Vielä on Prisma, sinne. Jos ei sielläkään ole, tietää metromatkaa kunnon Stockmannille Aleksille. Tämä ON periferiaa. Itiksen Stockmannilla pahoiteltiin ja annettiin ymmärtää, että huonompaan suuntaan mennään. Olin vilpittömästi samaa mieltä. Luulisi nyt muillakin olevan katossaan kruunuja. Ei se nyt niin erinomaisen erikoista ole.

Kyllä Itiksessä näkee ja kuulee. Vastaan tuli oranssiin pukeutuneita munkkeja ja tietysti näitä meidän omia muslimeja, oli romaniväkeä sameteissaan, venäläisiä, enempi tai vähempi tummaihoisia ja jokunen suomalainenkin minun lisäkseni. Tunsin olevani vähemmistöä. No, koko Itishän on hollantilaisten omistuksessa. Kaupoissa ulkomaalaisia myyjiä, ravitsemusliikkeet ulkomaalaisomistuksessa. On thairuokaa, irakilaista, kiinalaista, vietnamilaista ja tuskin missään suomalaismummon lihapullia. Mutta oli eräässä nurkassa yksityisyrittäjä, joka möi Kuopiosta aitoja kalakukkoja, ihan Partasen tapaan tehtyjä. Teki mieli nostaa Suomen lippu korkealle. Hei, me ollaan Suomessa.

Piti ostaa uusi hiiri läppäriin. Vanha oli semmoinen harmaa melkein oikean hiiren näköinen, eikä oikein toiminut. Tämä on kuin pienoisauto valoineen kaikkineen. Ja tietysti Kiinasta. Ja kuulemma ergonominen muotoilu. Nyt kelpaa kirjoitella. Eikä mikään turhake, kuten  se Muna Foodsin lanseeraama muovinen munakotelo, jolle Suomen Luonto antoi tämän turhaketittelin. Kyllä meitä nyt onnisti voidessamme ostella vapaan kanan munia ja sitten jälkikäyttää munakotelo mitä moninaisimmilla tavoilla.Voi pinota vaikka päällekkäin. Aletaan heti keksiä, mitä kaikkea munakoteloilla voi tehdä.

2 kommenttia:

  1. Olen joskus tilannut Aleksanterinkadun Stockalta tuotteen Tapiolaan. Kannattaa kysyä, onnistuuko kynttilälamppujen toimitus, ettei suotta tarvitse rollaattorilla lähteä keskustaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Jutta,neuvosta, mutta nyt on selvinnyt, että haluamiani lamppuja ei enää ole olemassakaan.Minä myös saanut tilattua Aleksille Turusta tai Tampereelta. Se on palvelua,se!

      Poista