7. lokakuuta 2018

MISSÄ MEIDÄN PIHAN RUSKA?

Stockmannin Hullut Päivät-katalogi tipahti postiluukusta. Vuosiin en ole ollut hulinassa mukana, jos en ruokaa hankkimassa, sitä kun viikottain teen. Selasin luettelon totta kai. Ei minulle tarpeellista.

Ensi viikolla Seurahuoneelle! Sallinette pätkän historiaa. Ajatus Seurahuoneen perustamisesta tuli esille Helsingin maistraatin kokouksessa vuonna 1827. Vuonna 1833 se toteutui ja Kauppatorin varrelle nykyisessä kaupungintalossa aloitti toimintansa upouusi hotelli Seurahuone ravintoloineen. Toimi siellä 80 vuotta, kunnes siirtyi Armas Lindgrenin suunnittelemaan Kalevan taloon Kaivokatu 12 vuonna 1913  aloittaen seuraavana vuonna varsinaisen toimintansa. Toimii edelleen ja sinne minä menen.

Tässäpä taas istuskelen uutta päivää ihmettelemässä. Ehdottomasti tänään yöpaitapäivä. Lukemista ja illalla tanssia tähtien kanssa tv:ssä. Sikin sokin luen jo aloitettuja kirjoja ja nyt siihen kategoriaan on liitetty myös Michael Boothin kirja, jossa olen päässyt hyvää alkuun. Eiliseksi sain lounaskutsun, josta kiitin ja kieltäydyin. Laiskana silloinkin kotona, mutta pukeutuneena.

Ovatko puut olleet aina vielä lokakuussa näin paksussa lehdessä? Ikkunasta katsellessa täältä neljännestä kerroksesta, näyttää kaikki pihalla kesäiseltä. Pihlaja vain yrittää lykkiä ruskaa kuin näytiksi muille. Eikös ainakin koivu ole sellainen, että ollessaan vaikka Päiväntasaajalla se karistaa lehtensä "syksyllä"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti