5. lokakuuta 2018

HYÖKKÄYS REVIIRILLE

Käppäilin eilen kauppakeskuksessa. Suomalaisesta Kirjakaupasta ostin Michael Booth The  Almost Nearly Perfect People, Behind the Myth of the Scandinavian Utopia. Totuuksia tiedossa Islannista, Tanskasta, Norjasta, Suomesta ja Ruotsista.

Istuuduin toviksi lepopaikan tuolissa ja viereinen ulkomaalaistaustainen herrahenkilö tervehti kohteliaasti. Ei meillä täällä ole totuttu tämmöseen. Onneksi olin kohtelias ja vastasin tervehdykseen. Ihmettelin vain, koska he oppivat suomalaiseen ynseyteen, että ympärillämme oleva reviiri pitää olla koskematon ja neitseellinen: ei katseita, ei tervehdyksiä? Tuommonen röyhkeyshän haiskahtaa ihan päälle hyökkäykseltä. On sentään #metoo ja kaikki. Lopulta hän nousi ja lähti. Toivottavasti seuraava tuolille istuja on suomalainen mörökölli, joka ei puhu saatikka pussaa. Siihen ei tullut ketään. Minäkin lähdin. Kukkakauppiaan kohdalla, mietin, ostanko? En ostanut.

Aurinko paistoi kuin pilkaten niitä viittä plusastetta, jonka mittari oli näyttänyt. Pohdin kauan ulsterin ja pienemmän takin välillä. Panin pienemmän ja seuraavalla kerralla panen ulsterin. Villahousuaikakin kammottavan lähellä. Eikä enää 15 denierin sukkiakaan. Ja sitä kauheutta kestää sitten monta kuukautta. Ehkä luntakin ihan tarpomiseen asti. Taidan muuttaa Honoluluun.

Herkussa näkyi uusi ammattikunta. Kyselin Cantadou-piparjuurijuustoa, jota en ole pitkään aikaan siellä nähnyt. Kohdalle sattui kaksi miestä, toisella joku kansio kädessä ja kummankin rinnuksissa luki jotain vahtimiseen liittyvää. Minä piparjuurijuustoa kysymään, mutta samalla haastattelin, mitä herrojen toimenkuvaan kuuluu. Kertoivat, että myyminen, asiakkaitten auttaminen ja turvallisuus kaupassa. Sitten toinen kysyi kauluksensa kautta juustostani jotain ja kaulus kertoi naisen äänellä, että juusto tulossa, mutta tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä. "Kiitoksia avusta, hyvät herrat", sanoin minä lopuksi.Tämän puoleen ei asiakaspalvelussa moittimista. Nythän Herkku on myös vaihtanut lehtitietojen mukaan nimenkin. Siitä on tullut Foodmarket Herkku. Kas kun ei Foodmarket Yummy?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti